Élet-Stílus

Két éve amputálni akarták a lábait, mégis megtanult járni a 3 éves kislány

Egy ritka rendellenesség miatt, visszafelé hajló lábakkal született Victoria Komada. Az ő állapotában az orvosok egyetlen megoldást láttak: a dupla amputációt. A most hároméves kislány, két csodaszámba menő, de fájdalmas műtétnek köszönhetően azonban nem csak járni, de futni is megtanult – írja a brit Metro.

Victoria kétoldali tibiális hemimeliával jött világra. A rendellenesség miatt a lábaiból csontok hiányoztak és hátrafelé hajlottak. Az orvosok nem biztatták semmi jóval a szülőket, azt mondták, az egyetlen megoldás, ha mindkét lábat amputálják.

Fotó: SWNS

A kislány anyja, a 32 éves Marzena Drusewicz, és a 41 éves Dariusz Komada Lengyelországból költöztek Angliába. Amikor találtak egy floridai orvost, aki látott esélyt Victoria meggyógyítására,

a család régi és új otthona, Szczecin és Norwich is összefogott.

A szülőknek több mint 180 ezer font (66,6 millió forint) adományt sikerült összegyűjteniük, hogy az Egyesült Államokban megoperáltathassák a lányukat.

Két komoly műtét és kilenc hónapnyi kezelés után, a család a napokban érkezett vissza Angliába. Victoria minden eséllyel dacolva nem csak járni tud, de kicsit futni is.

Fotó: James Linsell-Clark / SWNS

Rengeteg fájdalmat élt át éjjel és nappal. Szörnyű volt, rengeteget szenvedett. Nagyon sokat sírt a műtétek után én pedig rettegtem, mert nem tudtam, mi fog történni. De minden héttel egyre jobban lett, mostanra pedig teljesem megszűntek a fájdalmai. Annyira boldogok voltunk, amikor megtette az első lépéseit, hogy elsírtuk magunkat

– nyilatkozta a kislány anyja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik