Élet-Stílus

Ezzel a módszerrel bárki megtanulhatja használni a hatodik érzékét

Az iskolában azt tanuljuk, hogy az ember öt érzékkel rendelkezik: látás, hallás, szaglás, ízlelés, és érintés. Ha szóba kerül a titokzatos hatodik érzék, arra hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint valami misztikus legendára, pedig nagyon is létező dolog. A hatodik érzék képessége minden emberben megvan, de csak kevesen használják, pedig a kifejlesztéséhez nincs szükség másra, csak az elmére – írja a Sun című brit bulvárlap.

A rejtélyes hatodik érzék nem más, mint a belső érzékelés,

vagyis a szervezetünkben zajló belső folyamatok érzékelése. A belső érzékelés alapjaira mindenki képes: érezzük például amikor éhesek, szomjasak, fáradtak vagyunk, ha nehezen vesszük a levegőt, vagy gyorsabban ver a szívünk.

Ahogyan az öt alapérzék esetében is vannak olyanok, akik az átlagosnál sokkal jobban látnak, vagy hallanak, úgy olyanok is vannak, akiknek a belső érzékelésük sokkal kifinomultabb, ezáltal sokkal pontosabban tudják, mi zajlik a szerveikben.

Egy 2017-es tanulmány szerint a belő érzékelés képességét bárki fejlesztheti.

Az emberi test tele van különböző receptorokkal, csak meg tanulni jobban odafigyelni rájuk, és megérteni a jelzéseiket. Ehhez pedig egy meditációszerű állapotot kell elérni. Ha egy csendes, nyugodt helyen leülünk, majd a külvilágot a lehető legjobban kizárva, egy adott testtájunkra koncentrálunk, akkor egyre jobban fogjuk érteni az ott zajló folyamatokat. Ezzel a módszerrel, elegendő gyakorlással bárki a belső érzékelés mesterévé válhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik