Élet-Stílus

Nyilvánosságra került egy felvétel az ecuadori nagykövetségen gördeszkázó Julian Assangeról

A múlthét csütörtökön őrizetbe vett WikiLeaks-alapítóról, Julian Assangeról lassan elkezdenek kiszivárogni olyan apró részletek, amelyek érhetővé teszik, miért lett elegük belőle a körülötte élő követségi dolgozóknak.

A londoni rendőrség bejelentése szerint a rendőri egységeket Ecuador nagykövete személyesen hívta be a diplomáciai képviselet épületébe, miután az ecuadori kormány visszavonta az Assange-nak korában megadott menedékjogot. Az indoklásuk szerint a Wikileaks internetes kiszivárogtató portál alapítója többször megsértette a nemzetközi egyezményeket.

Assange a letartóztatás közben azt kiabálta,

ellen kell állnotok, ellen tudtok állni.

Az ecuadori elnök, Lenín Moreno hozzátette, Ecuador szuverén döntéséről van szó, majd leszögezte: biztosítékot kapott Nagy-Britanniától arra, hogy nem adja ki Assange-t olyan országnak, amelyben halálbüntetés fenyegetné.

Azóta kiderült, hogy Assange-zsal közel sem volt egyszerű együtt élni, múlthéten kiderült például, hogy az újságíró olykor ürüléket kent a falra:

Az ecuadori belügyminiszter szerint Assange ürüléket kent a falra
„Vendéglátói” szerint komoly magatartásbeli problémák voltak a Wikileaks alapítójával.

Egy most nyilvánosságra került felvétel szerint a WikiLeaks alapítója gördeszkázni is próbált egy nem túl nagy szobában, kevés sikerrel. Az nem egyértelmű, hogy mikor készült a videó, de a szivárogtató cég 2017-ig látott el biztonsági feladatokat a nagykövetségen, így az minden bizonnyal az előtt készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik