Élet-Stílus

Rohamosan nő a férfiak között a szépítkezési beavatkozás. Meglepő, hogy melyik testrészükön

Sokszor abból indulunk ki, hogy a szépészeti beavatkozások, mint a botox, a különböző feltöltések, kizárólag a nőknek van kitalálva. Pedig a férfiak körében is egyre népszerűbb. A Men’s Health írt arról, hogy 2010 óta 20 százalékkal nőt az ilyen beavatkozásokkal élő férfiak száma.

Jó, de biztos ők is csak ráncos arc nélkül szeretnének megöregedni, gondolhatnánk, pedig több másik testrész is érintett, így a nemi szervek is. Egészen pontosan

a herezacskójukat botoxoltatják.

Úgy tűnik, a férfiak egy részének ott sem megengedett a ráncosodás. Ezt a beavatkozást „scrotoxnak” nevezik a botox és a scrotum (herezacskó) szavak ötvözéséből, és akár 1000 dollárba, vagyis több mint 280 ezer forintba is kerülhet – írta a LADbible.

A news.com.au-nak viszont Dr. Jayson Oates egy klinika fősebésze és orvosi igazgatója nem a szépséget jelöli meg okként, hanem

A leggyakoribb oka, hogy férfiak scrotoxon akarnak átesni, hogy a herezacskójuk szorosan összehúzódva összenyomja a heréket, és fájdalmas. A herezacskó ellazítása segít a heréknek, hogy egy kicsit leereszkedjenek, némi megkönnyebbülést adva ezzel.

Az Ausztrál és Új-Zélandi Urológiai Társaság szóvivője, Peter Chin a lap olvasóit ugyanakkor figyelmezteti – még mielőtt rohannának a legközelebbi klinikára – ott lent is megszépülni, fiatalodni:

A botox egy baktériumból, a Clostridium botulinumból kinyert gyógykezelés, ami tulajdonképpen egy méreganyag, ami megbénítja az idegeket.

Chin szerint akkor nem lehet baj, ha az izomba injekciózzák, a herezacskó ugyanakkor egy erekben gazdag terület, és potenciálisan lehetséges, hogy szétterjed a szervezetben, ha rosszul fecskendezik be.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik