Élet-Stílus

Rejtélyes kórral küzd a brit Instagram-modell

Apja minden követ megmozgat, hogy hazajuttassa lányát Thaiföldről

Elkeseredett küzdelmet folytat egy skót apa, James Geddes, hogy beteg lányát hazajuttassa Thaiföldről. A 48 éves barrheadi férfi megtudta, hogy Rebekah egy titokzatos fertőzés után súlyos állapotba került, ezért utánament, hogy hazavigye az ázsiai országból.

Rebekah Fultonra Instagram-modellként hivatkoznak a sajtóban – a 25 éves skót lány öt éve utazgat a világban, erről folyamatosan posztol a közösségi oldalán.

A lány nemrég egy thaiföldi szállodában kapott munkát, néhány hete azonban elkapott egy rejtélyes betegséget, és egy phuketi kórházba került. Fülgyulladással indult az egész, és az apa most attól tart, hogy a fertőzés a lány agyát károsíthatja. James Geddes Thaiföldre utazott, és azt tapasztalta, hogy az orvosok – a rengeteg vizsgálat dacára – nem tudják, mi okozhatja a lány súlyos állapotát. Geddes megpróbálta volna a közkórházból egy helyi privát klinikára szállíttatni Rebekát,

ám ott 930 ezer forintnyi összeget kérnek el egyetlen napi ellátásért.

A nyelvi nehézségek és az orvosok tanácstalansága miatt úgy tűnik, az az utolsó esély, hogy a lányt azonnal hazaszállítják az Egyesült Királyságba, ám ez az apa számításai szerint az egészségügyi költségekkel együtt 60-70 ezer font (22-26 millió forint) kiadást jelentene számukra, ennyi pénz azonban nem áll rendelkezésükre.

Skóciában több jótékonysági rendezvényt is szerveznek a család támogatására, és sokan gyűjtenek nekik, de Geddes szerint nincs 3-4 hetük, hogy megvárják, mire összegyűlik ennyi pénz, ezért a GoFundMe oldalon gyűjtést indított, és segítséget kért a nagykövetségtől is. Az országgyűlési képviselőjük személyesen a brit külügyminiszterrel vette fel a kapcsolatot, kérve Jeremy Hunt közbenjárását a hazaszállítás ügyében.

 

Kiemelt kép: James Geddes /SWNS.COM

Ajánlott videó

Olvasói sztorik