Élet-Stílus

Nem vicc, ez az aszfaltnak tűnő valami egy walesi ételkülönlegesség

 Reméljük, olvasóink nem most készülnek ebédelni, illetve nem épp most ebédeltek. Akik mégis, azok csak óvatosan tekerjenek lejjebb, noha egy walesi specialitásról lesz szó.

A reggeli nagyon fontos, ha nem a legfontosabb étkezés, legalábbis ezt állítják sokan. A Rate My Plate nevű Facebook-oldalnak pár napja egy Chris H nevű férfi el is küldte a reggelijéről készült képet, az oldalon ugyanis a hozzászólók értékelik, mennyire gusztusos adott étel.

Chris H-é nem túlzottan, sőt, annak ellenére sem, hogy ez a „mindennapi reggelije”.

A tányéron felismerhető pár szelet szalonna, talán az alján egy szelet toastkenyér is, de egy nagy adag valami is, ami első blikkre aszfaltnak, termőföldnek tűnik. Másodikra valamiféle sült vérre, vagy odaégett ételre gondoltunk (ezek legalább ehetők, vagy azok is lehetnének), de ezek a tippek sem nyertek. De akkor ez mi (és akkor jöjjön a kép)?

A hozzászólók sem igazán tudták beazonosítani: van, aki humusznak nézte, más pedig arról írt:

Szeretem a kéményem hamuját a reggelimre pakolni, így biztos nem leszek éhes ebédig.

Szóval ilyen viccelődő kommentek jöttek alá, de aztán a helyes megfejtés is. Ez ugyanis nem más, mint

egy hagyományos walesi reggeli: sült tengeri moszat kagylóval és baconnel.

Szóval a nagy paca az nem más, mint ehető tengeri moszat, amit zablisztben megforgatnak, majd kisütnek. Mutatunk róla egy fokkal gusztusosabb képet:

Fotó: Wikipedia/Diádoco

És kisütés ide vagy oda (plusz a bacon), a moszat nagyon egészséges, tele van ásványi anyagokkal, főként jóddal és vassal, az íze pedig olyan, mint az oliváé és az osztrigáé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik