Élet-Stílus

Hogyan bánhat hatékonyan az energiával egy KKV? (X)

A legtöbb vállalkozás életében jelentős költségtétel az energiafelhasználás finanszírozása, a rendszeresen érkező áram- és gázszámlák kiegyenlítése. A megfelelő szolgáltató kiválasztása mellett az energiahatékonyság szem előtt tartásával is sokat tehet egy vállalkozás azért, hogy amellett, hogy fenntartható működést folytasson, költségmegtakarítást is el tudjon érni, sőt, akár ezáltal versenyelőnyre is szert tegyen. Néhány egyszerű lépéssel bármelyik vállalkozás zöldebbé és költséghatékonyabbá teheti működését.

Az energiahatékonyság ma már nem egy valóságtól elrugaszkodott ötlet: ami a bolygónak megkönnyebbülés, az egy vállalkozás számára a működési költségek alacsonyan tartását jelentheti. Okos előkészítéssel és némi odafigyeléssel könnyen energiahatékonnyá – tehát felelősen működővé és olcsóbbá – tehetünk egy irodát, egy virágkötő szalont vagy akár egy pékséget is.

Részben éppen a támogatási konstrukciók miatt, Magyarországon már az üzleti szektorban is egyre elterjedtebb a megújuló energiaforrások használata. Egy átlagos napelem teljesítményétől függően már biztonságosan elláthat például egy virágkötő műhelyet vagy egy kisebb irodát. A napenergia hatékony felhasználása az is, amikor egy telephely, iroda vagy üzlet a lehető legnagyobb mértékben a napfény beengedésével oldja meg a terek világítását.

A legpazarlóbb energianyelők a nyílászárók és falak lehetnek, megfelelő hőszigetelés nélkül rengeteg hőt engedhetünk ki az utcára. Magyarországon az épületek, házak hőveszteségének csaknem 30 százaléka a falakon át távozik, korszerű szigeteléssel viszont akár 60-65 százalékkal is csökkenthető az energiafelhasználás. A szigetelés nyáron is dolgozik, ilyenkor a legmelegebb napokon akár 5-7 fokkal is csökkenthető a belső hőmérséklet. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk a falak és a nyílászárók állapotával: egy hőkamerás vizsgálat után világosan látszani fog, hol szökik a hő az épületből. A pontos diagnózis után már olcsó eszközökkel, például hőtükrös fólia felszerelésével is rengeteg pénzt és energiát lehet megspórolni.

Hasonló a helyzet a hétköznapi tudatossággal is: fontos, hogy vállalkozásunk dolgozói tisztában legyenek a hűtési és fűtési rendszer működésével és a munkahelyen evidenciává váljon az energiatakarékos szemlélet. Ilyen egyszerű szokás lehet az ablakok zárva tartása nyáron, amikor a klíma is üzemel, vagy a termosztát 20-22 fokra állítása télen.

Az E.ON minden vállalkozás számára egyedi igényekre szabott ajánlatot készít a gázfogyasztásra vonatkozóan. A ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatkéréshez első lépésben elegendő megadni csupán azt, hogy mennyi gázt fogyaszt egy vállalkozás. Ráadásul a szolgáltatóváltáshoz szükséges adminisztrációt is átvállalja a cég. Új üzleti ügyfeleinek az E.ON országszerte saját kapcsolattartót biztosít, ami jelentősen megkönnyíti az ügyintézést. Látogasson el az E.ON oldalára és kérjen ajánlatot!

 

Érdeklődik a napelemes rendszerek iránt?

  • A piacon kiemelkedő módon az E.ON Solar akár 20 év garanciát ad a felszerelt, kizárólag prémium kategóriás napelemekre és inverterekre.
  • Teljes körű ügyintézést és telepítést vállalunk, így Ön egy kulcsrakész rendszert kap.
  • Az E.ON Solar rendszer kiépítése gyors és biztonságos, anélkül, hogy a tetőszerkezet károsodást szenvedne.
  • Többféle fizetési konstrukció közül választhat!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjen ingyenes konzultációt weboldalunkon: eon.hu/uzletisolar

Kiemelt kép: E.ON

Ajánlott videó

Olvasói sztorik