Élet-Stílus

Így optimalizálhatja vállalkozása energiaköltségeit (X)

Sok üzleti gázfelhasználó nem is tudja, hogy van lehetősége teljesen kockázatmentesen és egyszerűen megtalálni az igényeinek legjobban megfelelő gázszolgáltatót.

Bár Magyarországon európai összehasonlításban nem számít drágának a földgáz – Svédországban vagy Finnországban több mint kétszer annyit kell érte fizetni –, ez biztosan nem vigasztalja azt a cégvezetőt, akinek havonta ki kell gazdálkodnia a rezsiköltségeket. Különösen akkor lehet ez érdekes, ha egy cég nem csak fűtésre használja a gázt, hanem gyártási tevékenységéhez is, például nagyobb mennyiségű vizet melegít vagy kemencéket fűt vele.

A lakossági gázárakat jogszabály rögzíti, a versenypiacon azonban ennél akár kedvezőbb feltételekkel is hozzá lehet jutni a gázhoz, ezért érdemes utánajárni a lehetőségeknek. A 20 m3/h vagy annál kisebb vásárolt kapacitással rendelkező vállalkozások szabadon dönthetnek, hogy a szabályozott egyetemes szolgáltatásban maradnak, vagy kilépnek a versenypiacra. Azoknak a vállalkozásoknak pedig, akiknek a vásárolt kapacitása meghaladja a 20 m3/h-t, kötelező versenypiaci kereskedelmi szerződést kötniük.

Mielőtt egy cég kilépne a versenypiacra, érdemes minden körülményt számításba vennie. Egy vállalkozás számára nem csak az ár lehet lényeges, az is befolyásolhatja például a döntést, hogy biztosít-e számára a kereskedő saját kapcsolattartót, aki megkönnyíti a mindennapi ügyintézést. A kereskedőváltástól nem kell tartani, mivel  a folyamat az ellátás biztonságát és a gáz minőségét nem befolyásolja.

Az E.ON minden vállalkozás számára egyedi igényekre szabott ajánlatot készít. Ajánlatkéréshez első lépésben elegendő megadni csupán azt, hogy mennyi gázt fogyaszt egy vállalkozás, ráadásul az energia cég a szolgáltató váltáshoz szükséges adminisztrációt is átvállalja. Új üzleti ügyfeleinek az E.ON országszerte saját kapcsolattartót biztosít, ami jelentősen megkönnyíti az ügyintézést. Látogasson el az E.ON oldalára és kérjen egyedi ajánlatot!

Kiemelt kép: E.ON

Ajánlott videó

Olvasói sztorik