Élet-Stílus

Elképesztő, hogy mivel keresett 100 milliót ez a tinédzser lány

Beau Jessup még mindig csupán 19 éves, de már csaknem 100 millió forintot keresett azzal, hogy kínai csecsemőknek ad nevet – írta a LadBible.

Az egész ötlet egy kínai utazással kezdődött, amikor egy barátja megkérte, hogy adjon angol nevet az apja haverjának. Nem sokkal később rájött, hogy rengetegen szeretnék a távol-keleti országban, hogy a babájuknak nyugati neve legyen. Nem csak valamiféle hóbortból, úgy gondolják, hogy az angol neveket könnyebb kimondani, elolvasni, leírni és ez a gyereket felnőttkorában jobb munkákhoz segítheti.

Ugyanakkor az internetes cenzúra miatt alig elérhető Kínából olyan honlap, ami a névválasztást segíti például a briteknek.

Így Jessup létrehozott egy vállalkozást, illetve egy honlapot, a Special Name-et, ami azt ígéri, hogy olyan neveket találnak a csecsemőnek, ami „illik a gyerek személyiségéhez”. Az első 160 ezer babának még ingyen segítettek nevet adni, aztán már úgy 200 forintot számoltak fel egy-egy tanácsért. Ami kevésnek tűnik, de 670 ezer gyereknél kértek segítséget a szülők.

Így többek között olyan neveket adtak gyerekeknek az ő tanácsára, mint Cinderella (azaz Hamupipőke), Rambo vagy éppen Gandalf.

Három év alatt, mióta elindította a vállalkozást, össze is jött majdnem 100 millió forint a fiatal lánynak, amit, azt mondja, a saját oktatására költ el.

Nem volt mindig ilyen vállalkozói agyam. Voltak ötleteim, de az érdeklődési köröm főleg az emberi természettel kapcsolatos, és azt hiszem, ezért fejlődhetett ilyenné a vállalkozásom

– nyilatkozta Jessup a news.com.au-nak, ahol azt is elmondta:

A szüleim igazán büszkék rám, de talán csak azért, mert nem nekik kell fizetniük az egyetemi tandíjamat.

A weboldal egyébként úgy működik, hogy a szülők 12 vonást jelölhetnek meg, amik leginkább jellemzőek az utódjukra. Olyanokat, mint érzékeny, okos vagy kreatív. Ez alapján kapnak egy rövid listát lehetséges nevekből, csatolva hozzá azoknak a jelentését és példaként névrokon hírességeket. Ha ezek közül egyet kiválasztottak, akkor még egy tanúsítványt is kaphatnak a szülők, hogy örök emlék maradjon a névválasztás.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik