Élet-Stílus

A legjobb fej tanár, aki ott segít, ahol tud

Teljesen elolvad az internet ennek a tanárnak a segítőkészségén.

A 34 éves Nathan Alexander matematikaprofesszor az atlantai, csak férfiakat tanító, történelmileg fekete főiskolán, a Morehouse College-en. Pénteken az egyik diákja, Wayne Hayer egyszerűen nem talált a kislányának, Assatának bébiszittert, ezért kénytelen volt elvinnie az órájára.

Még el sem kezdődött az óra, amikor Alexander felajánlotta Hayernek, tartja a kislányát, hogy a diák jobb jegyzetet tudjon magának készítenie az órán – írta a Twitterén a történetet elbeszélő másik tanuló, Nick Vaughn.

Így Alexander az 50 perces órán végig a kezeiben tartotta Assatát, sőt még utána is úgy 10-15 percre, amíg válaszolt a diákok felmerülő kérdéseire az órán bemutatottakról.

A BuzzFeed Newsnak sikerült megszólaltatnia a tanárt, aki arról mesélt nekik, hogy először tartott az egésztől:

Nem vagyok apa, nincsenek gyerekeim. Féltem attól, mi lesz, ha elkezd sírni. De minden tökéletesen sikerült. Nagyon jól viselkedett.

Alexander az órán végig a babahordozóban a csecsemővel fel-alá mozgott.

Amikor Assata lassan elaludt, mondtam az órán, azt hiszem untatjuk

https://www.facebook.com/nick.vaughn.750/posts/2045819972137829

A tanár észrevette, hogy Hayernek gyakran el kell mennie a gyereke miatt, ezért két héttel ezelőtt mondta neki, nyugodtan vigye be az órára, és szóljon, ha bármibe tud segíteni.

Ezért vagyok itt oktatóként

– tette hozzá.

A Twitter-bejegyzés hamar nagy népszerűségre tett szert, ami után, Assana anyukája, Firda Hayer is írt egy bejegyzést a Facebook-oldalán, hogy reagáljon arra a szeretetre és támogatásra, amit a családja kapott. Arról is szólt, hogy férjének az iskola mellett két munkahelye is van. Családjuktól és barátaiktól távol élnek, így nincs, aki segítsen nekik. A férj pedig szeretne azzal segíteni kedvesének, hogy néha egy kicsit pihenhessen.

Vaughn bejegyzését egyébként nagyon sokan megosztották, több diákja is, akik a kedvenc tanáruknak nevezik Alexandert, és sokan Haynes méltatják, hogy ennyi mindent csinál egyszerre. Illetve tanárok is, akiket inspirált kollégájuk, és felajánlották, ők is szívesen segítenek hasonló módon tanulóiknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik