Élet-Stílus

Itt a nap cukisága: videót tettek közé a berlini állatkert jegesmedvebocsáról

A 8,5 kilogramm súlyú, 60 centiméter hosszú bocs, amelyről csak most derült ki, hogy nőstény, decemberben született, és az állatorvosok szerint egészséges, erős és jól fejlődik. Az állatkert igazgatója, Andreas Knieriem elmondta, hogy a bocs március közepén már a kifutóba is kimehet az anyjával, a 9 éves Tonjával.

A jegesmedvebocsok halálozási aránya nagyon magas, mivel nagyon fejletlenül jönnek a világra. Újszülöttként akkorák, mint egy tengerimalac, vakok és süketek.

A berlini állatkert legutóbbi jegesmedvebocs kedvence négy hónaposan pusztult el 2017-ben. Halála nagyon váratlanul érte gondozóit, pontosan nem derült ki, hogy mi okozta, annyit állapítottak meg, hogy a mája volt beteg.

Tonjának 2017 decemberében is született két kölyke, az egyik születése után azonnal elpusztult, és a másik is csak pár hétig élt.

Berlin leghíresebb jegesmedvéjének a mai napig Knut számít. Az állatkertben 2007-ben született állatot valóságos kultusz övezte, 2011-ben betegség miatt bekövetkezett hirtelen halála megdöbbentette a világot.

Kiemelt kép: AFP/TIERPARK BERLIN/Steffen Freiling 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik