Élet-Stílus

Erősre sikerült a családi szülinapozás: csak később derült ki, hogy a torta bizony nem csak egy sima torta volt

Ausztráliában több embert kórházba kellett vinni egy családi rendezvényről, mert rosszul lettek a marihuánától.

A Vice helyi forrásokra hivatkozva ír arról a nem mindennapi születésnapi összejövetelről, amin több vendég rosszul lett a marihuánás desszerttől. A híradások szerint volt, aki csak hányt, de akadt olyan is, akit mentővel kellett kórházba szállítani, annyira rosszul érezte magát. A résztvevők nagy része 50 év fölötti volt, sőt, akadtak olyanok is, akik már jócskán nyolcvan fölött jártak.

A drog nem véletlenül került az édességbe: az egyik húszas évei eleján járó férfi úgy gondolta, hogy megpróbálja feldobni a bulit úgy, hogy kábítószert kever a desszertbe.

A kórházban azt állapították meg, hogy a bevitt betegek szervezetében túl nagy mennyiségű tetrahidrokannabinol volt. A súlyos rosszullétet az okozta, hogy az idősebb vendégek szervezete nem tudta feldolgozni a nagy dózisú THC-t.

Az egyikük elmondása szerint az édesség elfogyasztása után szinte azonnal jöttek a tünetek. A társaságban volt olyan is, aki allergiás a kannabiszra, így nem túlzás azt állítani, hogy a tréfa akár az életébe is kerülhetett volna. Miután vége lett a káosznak maga a férfi vallotta be, hogy ő drogoztatta be a társaságot. A fiatal azt mondta, hogy a szert egy barátjától vette, aki álltólag az Egyesült Államokból csempészi be az anyagot.

Az esetet az összes vendég túlélte, rendőrségi feljelentés nem történt az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik