Élet-Stílus

Fel akarta adni magát az amerikai gyilkos, de hazaküldték a rendőrök

A gyanú szerint szeptemberben, New Orleans-ben lelőtt egy benzinkutast a 25 éves Frank Sams Jr. Szerdán a korai órákban megjelent a börtönnél, hogy letartóztatási parancs van ellene érvényben gyilkosság és fegyveres rablás miatt – írta az Advocate.

Ügyvédje, Kelly Orians, aki Samsszel ment a börtönhöz, azt mondja, a férfi egy órán át vitatkozott a hivatalnokokkal, azok ugyanis nem akarták lecsukni, mert

nem volt nála a személyazonosító igazolványa.

Orians hiába érvelt azzal, hogy nincs olyan ember, aki más helyet adná fel magát egy gyilkossági ügyben, a rendőrök hajthatatlanok voltak, és közrefogták Samset, hogy ne tudjon a bejáratnál beljebb menni.

Az ügyvéd szerint az egész olyan volt, mint egy vicc, csak nevetni tud rajta. A patthelyzetnek végül az vetett véget, hogy Orians felmutatta egy cikk másolatát, amin szerepel Sams arcképe is, és az, hogy keresik.

Sams – most, hogy végül csak letartóztatták – 500 ezer dollár, azaz 141 millió forint óvadék megfizetése ellenében kerülhetne szabadlábra.

A helyi seriffiroda azzal védekezik, hogy nagyon ritka, hogy valaki személyesen jelenik meg a börtönnél, és nem egy gyilkossági nyomozót keres fel.

Ugyanakkor a szabályzatunk nem írja elő semmiféle azonosítást a fogdába kerüléshez. Vizsgáljuk az esetet

– közölték.

Sams társával, Farnell Jackson Jr.-ral szeptember 18-án akart fegyveresen kirabolni egy benzinkutat, ami közben a benzinkutas, az 58 éves Olah Bessid végzetes golyólövést kapott. Jackson még szeptemberben feladta magát. Mindketten életfogytiglani börtönbüntetést kaphatnak.

Kiemelt kép: New Orleans Police Department

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik