Élet-Stílus

Beteggé tette a túl sok stressz: a fájdalom elképesztő helyekre is kisugárzott (x)

Ákos makkegészségesnek hitte magát, álmában sem gondolta volna, hogy túlpörgetett élete és a válása miatt még beteg is lehet.

Ákos a problémáit még több munkával palástolta

A 35 éves Ákos szerkesztőként dolgozik egy napilapnál. A munkahelyén folyamatos a stressz, hol a telefon csörög, hol a főnöke kiabál, máskor az újságírók zsörtölődnek vele. Mindenért ő felel, kiosztja a munkát, átfésüli a cikkeket és a fotókat is ő hagyja jóvá. Korábban alig várta, hogy a hosszú, megterhelő napok után hazaérjen, az otthona volt számára a nyugalom szigete. Ám egyik este minden összeomlott, a felesége váratlanul közölte vele, hogy elköltözik. A kapcsolatuk már régen ellaposodott, kihűltek az érzelmek, a legapróbb dolgokon is össze tudtak veszni. Ákos a munkahelyi flörtöket sem vetette meg, a párja bejelentése mégis a zsigereibe hatolt. Fájt, hogy a felesége faképnél hagyta, ráadásul egyenesen egy másik férfihoz költözött. Legbelül forrongó dühét Ákos magára erőltetett nyugodtsággal igyekezett palástolni. A munkahelyén semmit sem vettek észre rajta, ugyanúgy dolgozott, mint korábban, sőt este tovább maradt a szerkesztőségben és még több munkát elvállalt.

Beteggé tesz a túl sok stressz

Mivel az év eleji üzemorvosi vizsgálaton nem találtak nála semmilyen problémát, mint ahogy korábban sem, biztos volt benne, hogy egészséges. Éppen ezért nem igazán tudta mire vélni, amikor tavasz környékén egyre többször érzett az alhasi tájékon, a lágyék környékén kellemetlen, tompa fájdalmat, ami sokszor napokig nem múlt el, és egészen elképesztő helyekre, például a heréjébe vagy a combjába is kisugárzott. Szeptemberre már olyan rossz állapotba került, hogy a rég várt osztálytalálkozót is lemondta. Az egyik barátja aggódni kezdett érte, délután felugrott hozzá. Ákost a nappaliban találta, rosszkedvűen feküdt a kanapén. A barát orvoshoz küldte, az urológus pedig a tünetek alapján prosztatagyulladásra gyanakodott és kivizsgálást indított.

A prosztata sebezhető szerv

A vizsgálatok során az orvos semmilyen kórokozót nem talált, és megállapította, hogy a panaszokat krónikus, nem bakteriális prosztatagyulladás okozhatja. Elmagyarázta, hogy a prosztatagyulladás zömében a 30-as, 40-es éveikben járó férfiakat érinti. Lehet bakteriális eredetű, de különösen a több hónapja fennálló panaszok hátterében számos egyéb ok, például korábbi trauma, felfázás vagy akár a stressz is állhat. A férfiak különösen hajlamosak magukat tartós stressznek kitenni, ennek hatására pedig a szervezet olyan hormonokat termel, amelyek gyengíthetik az immunrendszert, így könnyebben alakulnak ki vagy lángolnak fel bizonyos betegségek, illetve gyulladások.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Csökkenti a panaszokat a Proxelan

Ákosnak gyógyszert írt fel az orvos, ám barátja tanácsára a patikában vett vény nélkül kapható Proxelan végbélkúpot is. Ez a készítmény hialuronsavat, valamint gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, lazító hatású gyógynövények kivonatát tartalmazza, amelyek a gyógyszerek hatását jól kiegészítve, a gyulladás tüneteit a probléma forrásánál, azaz a prosztata közvetlen közelében tudják enyhíteni.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik