Élet-Stílus

Találtam egy használt női bugyit

A tinédzserek könnyen összetéveszthetik a komoly érdeklődést a szeretői viszonnyal, így járt olvasónk is, aki 18 évesen az első komolyabb kapcsolatában csalódott egy óriásit. Ha te is jártál már úgy, hogy elhitted, több lehet belőle, de átvertek, ha te magad nem tudtál dönteni, többet szeretnél-e vagy csak szexet, akkor írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre!

18 éves vagyok, most költöztem vissza a szüleimhez Budapestre az osztrák határról, ahol táncosként dolgoztam. A volt barátommal éltem együtt, ő tíz évvel idősebb nálam. Miatta költöztem el a városból egy kisvárosba, nehezen találtam ott munkát, majd amikor beálltam táncolni a határon túlra, a pasim szó nélkül elfogadta. A kapcsolatunk hotelekben kezdődött egy évvel ezelőtt, majd kivett egy lakást Budapesten, közel a szüleim lakásához. A munkája miatt rengeteget utazott, akkor döntöttünk úgy, hogy vele tartok, amikor legalább 2 hónapot külön töltöttünk volna. Összhangban voltunk egymással, testileg, lelkileg, szexuálisan túlfűtöttnek mondanám a kapcsolatot.

Az olvasói levelet Krisztától kaptuk, akinek nem ez a neve, és aki 18 évesen sokkal több tapasztalatot szerzett a párkapcsolatok útvesztőjéből, mint amit életkora indokolna.

„Korábban már voltam hármasban egy lánnyal, ez nagyon izgatta, többször is szóba hozta, láttam, hogy felizgatja a dolog. Beleegyeztem abba, hogyha talál egy lányt, hármasozunk, és bele sem gondoltam abba, hogy szabad teret adtam neki a csajozásra. A szexuális játékszereinket egy nagy zacskóban tartottuk, és egyik nap arra mentem haza, hogy a zacskóban egy női bugyi van, használt, és nem az enyém. Kérdőre vontam, azt mondta, neked vettem, mire megkérdeztem, használtan? Kiderült, hogy volt még egy lány, bocsánatot is kért emiatt, bevallotta, hogy a lány miatta akart öngyilkos lenni, és nehezen tudta őt elhagyni, de már lezárta. A kapcsolatunk ideje alatt kölcsönkértem tőle félmillió forintot, de amikor elhagyott azzal a címszóval, hogy hónapokra külföldre kell utaznia, akkor az albérlet fizetésére és az életemre minden pénzem elment. Végül a kisvárosból hazaköltöztem a szüleimhez, beláttam, hogy ez a legjobb számomra, hiszen egy hónap alatt ha kétszer írt nekem. Most adóssággal igyekszem rendezni az életemet, egyetemre szeretnék menni,  nyelvvizsgázni készülök, de közben a karácsony és a szilveszter megviselt nélküle – a szüleim egyik nap a detoxból hoztak ki.”

Vannak jelei annak, ha valaki nem akar többet a szexnél

A tizenéves kor vége az első szerelmek időszaka, ideális esetben egy hasonló korú, hasonló érdeklődési körű társra találnak a fiatalok, és apró lépésekben fedezik fel a szexualitást és egymást. Oka van annak, ha ez a folyamat, ami szerves része a pszichoszexuális fejlődésnek, sérül, és olvasónkhoz hasonlóan egy lány 18 éves koráig olyan szexuális tapasztalatra tesz szert, mint amire sokan 40 éves korukig sem. A sérülés elképzelhető, hogy családi problémákból adódhatott még korábban, akár egy túl szigorú szülő, akár nem megfelelően működő család miatt alakulhatott úgy, hogy 18 évesen olvasónk úgy döntött, a testéből él és elmegy az éjszakába táncolni.

Emiatt fontos lenne megkeresni egy szakembert, egyrészt a korábbi traumák feldolgozásához, másrészt pedig azért, hogy a közeljövőben a párválasztás és a párkapcsolat sokkal több harmóniát, szeretetet és gondoskodást adjon. A magánpraxisokat meg kell fizetni, de vannak pszichológusok a kerületi orvosi szakrendelőkben is, érdemes a háziorvostól beutalót kérni valamelyik klinikai szakpszichológushoz – segítenek a krízishelyzetekben.

Az olvasói levélben látható a férfi hozzáállása a kapcsolathoz: igazán elköteleződni nem feltétlenül akart, a kapcsolat lényege a szexualitáson alapult, szeretői viszonyként. Vannak olyan szeretői kapcsolatok, amik akkor is azok, ha tulajdonképpen nincsenek házastársak sem állandó partnerek. Az, hogy elfogadta olvasónk munkáját, hogy táncolni kezdett az éjszakákban, egyértelműen jelzi, hogy a harmonikus, szeretetteljes, óvó, féltő, gondoskodó párkapcsolatnak itt nyoma sem volt.

Onnan lehet tudni, hogy valaki komolyan gondolja a kapcsolatot, és nemcsak a szexre hajt, hogy komolyan gondolkodik valaki a másikban, ha lehet vele közösen tervezni, akár nyaralásról, akár másról legyen szó. Bemutat a barátainak, a családjának, és ő maga is szívesen mutatkozik be partnere barátainak, családjának, nem halogatja, nem menekül előle. Az is intő jel, ha az érdeklődése nem abban merül ki, hogy a múltbéli szexuális tapasztalatokon csámcsog, hanem érdekli, hogyan nőtt fel a partnere, milyen gyerekkori élményei vannak, mi a kedvenc könyve.

Ha ezeket már az első egy-két hónapban sem tapasztalni valakivel, ha nehezen ér rá a közös találkozókra, és azok természete is a szexről szól, akkor érdemes elgondolkodni, van-e értelme együtt maradni, és húzni az időt.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik