Élet-Stílus

Volt történelemtanára megvédte Cardi B politikai megnyilvánulásait

Nemrég Cardi B Instagramon fejtette ki a véleményét a kormányzati leállás miatt. Itt írtunk róla:

Soha nem volt még ilyen hosszú kormányzati leállás Amerikában
Az illetékesek már arra készülnek, hogy februárig kitart a leállás.

A rapper leginkább a kormányzati dolgozók fizetésének elmaradása miatt volt dühös, meg az miatt, hogy Donald Trump kvázi túszként használja őket, hogy elfogadtassa a demokratákkal a régóta ígérgetett fal költségvetését.

Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy majdnem három hete tart. Trump pedig most arra utasítja az állami dolgozókat, hogy menjenek vissza dolgozni úgy, hogy nem kapnak érte fizetést. Ez komoly, az országunk egy szarfészek jelenleg, és minden egy kibaszott fal miatt történik.

A konzervatívok rögtön kritizálni kezdték, mondván, hogy ne szóljon bele a politikába, hisz ő csak egy előadó, mit tud róla. Most az egykori történelemtanára egy Facebook-posztban reagált ezekre a vádakra.

Üzenem azoknak a feedemben, akik éppen Cardi B-t gyalázzák, amiért kifejtette politikai véleményét a) valószínűleg jobb jegyei voltak az Egyesült Államok történelméből, mint neked,  és be is került a különleges politikaismeret csoportomba a kiváló jegyei miatt b) messze nem vagy annyira elfoglalt, mint ő, mit tettél azért, hogy a politikai közbeszédet előbbre vidd ebben országban? c) van egy hatalmas platformja, ő pedig arra használja, hogy fontos dolgokról beszéljen, miért nehéz tisztelni ezt? d) fogd be a szád inkább és ülj le.

Egyébként a különleges politikaismeret csoportnak eredeti nevén nincs igazán magyar megfelelője, egy speciális felsőoktatási kúrzus szintű csoport Amerikában, ami a kormány és az alkotmány működésének megértése a célja, továbbá az alapvető politikai ismeretek átadása, mindezt középiskolás diákoknak, akik többnyire kiváló jegyeiknek köszönhetően vehetnek részt benne. Így előfordulhat, hogy Cardi B sokkal többet tud az alkotmányról és a kormány működéséről, mint bírálói.

Kiemelt kép: Shareif Ziyadat/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik