Élet-Stílus

A bíró szerint a kamaszlányok voltak az agresszorok egy nemi erőszak ügyében, nem a 67 éves vádlott

Enyhe büntetést szabott ki egy kansasi bíró egy 67 éves férfira, akit kiskorúak ellen elkövetett nemi erőszak vádjában találtak bűnösnek, miután szexuális kapcsolatot létesített egy 13 és egy 14 éves lánnyal – írja a BBC.

Michael Gibbens öt év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte Raymond Sodent egy olyan bűncselekmény miatt, amelyért a kansasi ítélethozatali irányelvek szerint minimum tizenhárom évet kellett volna kiszabnia. Indoklásában azt mondta: „ebben az ügyben az áldozatok inkább tekinthetők agresszornak, mint egy bűncselekmény részvevőinek.”

A bíró kiemelte, hogy a két lány önként ment el Sodenhez és pénzt fogadtak el tőle a szexért. Hozzátette: nem hiszi, hogy a két lánynak különösebb kára származott volna a cselekményből, hiszen nem jelentek meg az ítélethirdetésen a bíróságon.

Az ügyészek keresik a fellebbezés lehetőségét, mert amikor Soden kapcsolatba lépett a lányokkal a Facebookon, pontosan tudta, hogy az egyikük még csak 13 éves – írja egy helyi lapra hivatkozva az AP hírügynökség.

Harleigh Harrold, egy szexuális bűncselekmények ellen küzdő civil szervezet vezetője azt mondta, nem számít, mit tesznek a gyerekek egy ilyen ügyben, hiszen nem tudják még felmérni a tetteik súlyát és következményeit. A hasonló esetek elkövetői jellemzően zavaros hátterű gyerekeket környékeznek meg és kíméletlenül kihasználják a sebezhetőségüket. Az ilyen szexuális bűncselekmények esetében mindig a kiskorú az áldozat, a felnőtt pedig a tettes – tette hozzá.

(Kiemelt képünkön Raymond Soden, fotó: Leavenworth County Jail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik