Élet-Stílus

A sztripperből vált cégvezető, öltáncot adott egy amerikai orvosnak, hogy vegyen a gyógyszerükből

Egy szemtanú, az akkori főnökéről a bíróságon azt vallotta, hogy egy illinoisi orvosnak sztriptízelt, hogy rávegye, a pácienseinek az általuk gyártott nagyon erős fájdalomcsillapítót írja fel – írta az Ars Technica.

A per a gyógyszeripari vállalat, az Insys alapítója, John Kapoor és négy korábbi vezetője ellen indult, köztük az értékesítési vezető Sunrise Lee ellen. Az ügyészség szerint a cég csúszópénzt adtak orvosoknak, hogy azok az Insys rendkívül erős és addiktív fentanil spray-ét, a Subsyst írják fel a betegeiknek. A szert elvileg csak daganatos megbetegedések során, „áttöréses fájdalmakra” lehet felírni, olyankor, ha más gyógyszer már nem segít.

A korábbi vezetőket azzal is vádolják, hogy félrevezettek és átvertek egészségbiztosítási vállalatokat, ami ahhoz vezetett, hogy olyan pácienseknek is felírták, akiknek nem is lett volna rá szükségük.

Két másik vezetőt is perbe fogtak, de ők vállalták bűnösségüket, és együttműködnek a hatóságokkal.

A szemtanú, Holly Brown Sunrise Lee-t vádolta meg az öltánccal, aki azt még 2012 közepén lejtette, miután az orvost, Paul Madisont elvitték egy klubba egy hivatalos vacsora után, amit az Insys szervezett. Már előtte kinézték Madisont, mert tudták róla, hogy sok opioidot ír fel.

Madison ölében ült, ugrálgatott rajta, az orvosnak pedig végig a nő mellein volt a keze

– vallotta Brown.

Lee-nek az Ansys előtt nem volt semmilyen gyógyszeripari tapasztalata, előtte sztriptíztáncosként dolgozott. A Bloomberg arról ír, hogy a periratban az is benne van, hogy a tettét beismerő egyik vezető azt mondta:

az orvosok nagyon szerették eltölteni az időt Lee-vel, egészen közel kerültek hozzá.

Ilyen célból is vették fel, dacára annak, hogy nem volt szakismerete.

Brown szerint Lee rá is játszott a saját szexualitására, úgy is öltözködött, kitűnt a többi értékesítő közül.

Madisonnal szemben egyébként egy másik ügy miatt már eljárás indult, ami miatt akár 10 évre is börtönre kerülhet.

Kiemelt kép: Getty Images/The Boston Globe/Matthew J. Lee

Ajánlott videó

Olvasói sztorik