Élet-Stílus

„Dögösebb volt, mint bármelyik lány” – mondta a csótányról, akivel egy éven át járt a japán férfi

Arról fantáziált, bárcsak lefeküdhetne a rovarral, és egy olyan világról, ahol kiteljesedhetne a szerelmük.

A 25 éves Sinohara Juma beleszeretett egy csótányba, sőt ő volt az első szerelme, el is nevezte Lisának – írta a Mirror. A kapcsolatuk csak platóni volt, de a férfi arról fantáziált, bárcsak lefeküdhetne az állattal, vagy úgy, hogy a rovar lesz akkora, mint ő, vagy fordítva.

Azt mondja egy emberi nő sem olyan „dögös”, mint Lisa, akivel „100 százalékosan komoly” volt a kapcsolatuk.

Viszonyuk azonban csak azután lett igazán hátborzongató, hogy Lisa megdöglött:

Sinohara megette.

A férfi ugyanis entomofág, vagyis környezetvédelmi okokból a hús alternatívájaként a rovarokat ajánlja és eszi is. A helyiek között azért is ismert, mert rovarevőversenyeket szervez.

Az Asian Bossnak adott interjút Sinohara, ahol elmesélte, Lisa egy afrikai rovarfarmról származik,  aztán vette meg, deúgy érezte, hogy kommunikálni tudnak egymással. Hozzátette, entomofágként teljesen természetes volt neki, hogy Lisa halála után megette, de

tisztelettel tettem

– mondja.

A nap, amikor elment, nehéz volt, de tudtam, hogy eljön, mert ő egy olyan csótány volt, aminek rövid az élettartama. Szóval Lisa a szívemben él, és tovább él a testem egy részeként.

A húsevés alternatívájaként egyre népszerűbb a rovarok evése, mert kisebb hely kell a tenyésztésükhöz, és a környezetre is kisebb hatással vannak. Sinohara mást is fogyaszt, de azt mondja, nagyon sokféle ízű ízeltlábú van. A cseresznyevirágot evő hernyóknak például, mint a rizssütinek. (Most már csak azt kéne tudnunk, annak milyen íze van.)

This Japanese Man Dated A Cockroach

We spent a day with Shinohara Yuta, an entomophagist who eats and makes dishes using insects.

Közzétette: Asian Boss – 2019. január 23., szerda

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik