Élet-Stílus

Így hatnak a tetoválások a szexuális életre, a tudomány szerint

A tetoválások egyre növekvő népszerűsége miatt, döntöttek úgy a Miami Egyetem kutatói, hogy elvégeznek egy nagyobb szabású felmérést – írja a Daily Mirror című brit bulvárlap.

Karolin Mortensen professzor és a kollégái 2008 felnőttet vizsgáltak meg különböző szempontokból. A résztvevők között voltak olyanok, akiknek voltak tetoválásaik, és olyanok is, akiknek nem. A kutatók fő következtetésként azt állapították meg, hogy a tetoválást viselő emberek sokkal hajlamosabbak a kockázatvállalásra.

A kutatásból kiderült, hogy a tetovált emberek között többen vannak a dohányosok és a börtönviselt emberek, nagyobb eséllyel szenvednek mentális betegségekben és küzdenek alvászavarokkal. Ahogy a kutatók azt is megállapították, hogy a tetovált embereknek általában több szexpartnerük van az életük során, mint azoknak, akik nem viselnek tetoválásokat.

Mortensen professzor elmondta, hogy a tetoválások és magasabb kockázatvállalási hajlandóság kapcsolatát korábbi kutatások is megállapították már, az ugyanakkor nagyon érdekes, hogy úgy tűnik, ez összefüggés még most igaz, amikor a tetoválások népszerűbbek, mint valaha.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik