Élet-Stílus

Szerető otthont kínált idős lovaknak, majd mészárszékeknek adta el az állatokat

Az amerikai állatorvoshallgató tucatnyi lótulajdonost vert át.

Az amerikai hatóságok letartóztattak egy 24 éves állatorvoshallgatót, aki  a vád szerint legalább 13 lovat adott el mészárszékeknek, miközben az állatok gazdáinak azt mondta, egy farmon élhetnek majd életük végéig az idős állatok – jelentette a helyi sajtó.  Fallon Blackwoodot Alabama államban tartóztatták le, egy rodeón. A hatóságok már tavaly október óta keresték, amikor egy vádesküdtszék vádat emelt ellene.

A gyanú szerint Blackwood majdnem 50 lovat szerezhetett meg az átvert gazdáktól, hat amerikai államban. A nő olyan lovakat szerzett meg, amiket gazdáik már nem tudtak ellátni. Azt ígérte, hogy szerető otthont biztosít az állatoknak egy farmon, de a lovaknak aztán nyoma veszett. A gyanú szerint a lovakat közvetítőkön keresztül mexikói mészárszékeknek adta el, ahol levágták az állatokat és valószínűleg kutyaeledelt készítettek belőlük.

A nő ellen azután indítottak eljárást, hogy az eltűnz lovak gazdái a Facebookon keresztül szervezkedni kezdtek, hogy lebuktassák a nőt. Az esetet felkapta a sajtó, majd a helyi hatóságok is nyomozni kezdtek a nő ellen.

Brutálisan megkínozták a sarkadi vágtán balesetező lovat
Fejbe lőtték, megcsonkították, szanaszét vagdosták. Csak erős idegzetűek nézzék meg a videót.

Az üggyel foglalkozó kerületi ügyész a Fox5 televízió híradójának elmondta, szerinte az állatok már nincsenek életben. Arra a kérdésre, hogy mexikói mészárszékeken köthettek-e ki a lovak, nem válaszolt, a nyomozás érdekeire hivatkozva.

Blackwood a letartóztatása után óvadék ellenében szabadlábra került, és visszatért az egyetemre, ahol állatorvosnak tanul, és jelenleg a vizsgáira készül – mondták el hallgatók a Fox5-nek.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock/FlamingoImages

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik