Élet-Stílus

Naponta masszírozzák gondozói a pucér sünit

A Medve névre hallgató, pucér sün az angliai Cuan vadmentő szolgálat menhelyén lábadozik, a Shropshireben fekvő Wenlockban. A kis négylábú egy fülfertőzés kiváltotta stressz következtében elhullatta csaknem az összes tüskéjét, ezért különleges gondoskodásra szorul – írja a brit Metro.

A sün tüskéi szerencsére idővel visszanőnek majd, addig azonban gondozói minden nap aloe verával masszírozgatják Medvét, és hetente egyszer antibakteriális samponnal fürdetik.

Fotó: Facebbok / Cuan Wildlife Rescue

Fran, a menhely vezetője azt mondja, előfordul, hogy a sünök elveszítik a tüskéiket, ő hat-hét hasonló esettel találkozott, amióta tíz évvel ezelőtt elkezdett a menhelyen dolgozni, de ezek közül Medvéé a legsúlyosabb eset. A sünök általában a tüskéik maximum 65 – 70 százalékát hullatják el, Medvén viszont a tüskéinek legfeljebb 3 százaléka maradt.

A pucér sünit az a férfi vitte be múlt vasárnap a menhelyre, aki megtalálta. Azt ugyan látta, hogy az állatka segítségre szorul, de arról fogalma sem volt, hogy egy sünről van szó, a tüskéi nélkül nem ismerte meg. Fran azt mondja, Medve hihetetlenül éhes és szomjas volt, amikor megérkezett hozzájuk. A gondozói szerint a sün nagyjából négy hónapig marad a menhelyen, aztán visszaengedik majd a vadonba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik