Élet-Stílus

Egy fiatal lány olyan indokkal hívta fel a segélyhívót, hogy arra a diszpécser semmit nem tudott mondani

Victoria Cross egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy azzal hívogatja a brit 999-es segélyhívót, hogy unatkozik

írja a Metro bulvárlap.

Hihetetlen, de a 22 éves lány tényleg azért hívja a segélyvonalat, mert unja magát és azt szeretné, hogy valaki kicsit beszéljen hozzá. Az egésszel az a probléma, hogy ezek a felesleges hívások lekötik a diszpécsereket, így előfordulhat, hogy azoknak, akiknek tényleg szüksége van segítségre, nem érik el őket. A központban dolgozó diszpécsereknek minden hívást fogadniuk kell, nincs olyan, hogy valakit nem vesznek komolyan, még akkor is, ha egyértelműen tudják: vannak, akik csak szórakozásból keresik őket.

A fiatal lánynak megpróbálták elmagyarázni, hogy ezzel más emberek életét sodorja veszélybe, de erre csak annyit felelt, hogy:

Nem érdekelnek mások, engem csak saját magam érdekel.

Victoria viselkedése egy gyereket már majdnem veszélybe sodort, mivel az egyik kamu hívás után percekkel pont egy valódi vészhelyzetet jelentettek be. A lány december 27-től január 13-ig játszotta ezt a játékot, de aztán a segélyhívónál letiltották a számát. Victoria azonban ezután sem adta fel, új számokat szerzett és tovább folytatta. Az egész történet vége az lett, hogy rendőrségi feljelentés született, amely során a lányt 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik