Élet-Stílus

Összevissza zabáltam az ünnepek alatt, kiújult az aranyerem! Itt a segítség! (x)

Az ünnepek alatt szinte mindenki eleresztette magát, nyakló nélkül tömtük magunkba a zsíros vacsorát, a cukros süteményeket. Ez az étrend nem kedvez az aranyérnek, ami ilyenkor gyakran kiújulhat.

Hogyan árthat a túl sok étel?

Klára tudatosan táplálkozik a hétköznapokban, sok rostot, gyümölcsöt, zöldséget és sovány húsokat eszik. Ám az ünnepek alatt ő sem tudott ellenállni az asztalon sorakozó nehéz ételeknek.

„Bár egész évben odafigyelek az étrendemre, ilyenkor elengedem magam. Minden olyasmit megeszem, amit máskor nem szoktam: töltött káposztát, halászlevet, zsíros sült kacsát krumplival. A karácsonyi sütiket sem hagytam ki. Korábban legalább a mértékre figyeltem, de ez az idén nem sikerült. Annyira finom volt minden! Az összevissza zabálásnak persze meg is lett az eredménye, igazi szenvedéssé vált a vécézés, fájdalmas volt a „kinyomás”… Aztán viszketni kezdett a végbél környéke, és akkor már sejtettem, hogy megint kiújult az aranyerem. Korábban részben ezért kezdtem egészségesebben enni, mert már huszonévesen gyakran kínzott ez a kór…” – magyarázta a most negyvenéves Klára.

A kiegyensúlyozatlan táplálkozás emésztési gondokat okoz, ami növeli az esélyét a székelési nehézségeknek. A székrekedés erőlködéssel jár, ez visszértágulatot okozhat, amiből könnyedén kialakulhat az aranyér.

Ezek a tünetek aranyérre utalnak

Klára jól ismerte az aranyér tüneteit, hiszen korábban szenvedett már tőlük.

„A viszkető érzésről én már tudtam, hogy az aranyeremmel van baj. Azt viszont sokan nem is sejtik, hogy amikor véres csíkot látnak a vécépapíron, vagy görcsöl és fáj a végbelük, esetleg olyan érzésük van, mintha nem sikerült volna mindent kiüríteniük, akkor nekik is jó eséllyel aranyerük van” – magyarázza Klára, aki szerint az emberek általában szégyellik a tüneteiket és inkább elhallgatják, minthogy megpróbáljanak tenni ellenük.

Pedig nem érdemes csodára várni, vagy arra, hogy egyszer csak magától elmúlik minden, mert a helyzet csak rosszabbodhat. Érdemes időben kezelni a problémát, mert kezdetben a folyamat helyi hatású készítmények használatával akár vissza is fordítható.

Van segítség: a Proktis-M

„A karácsonyi nagy vacsorák az idén nem tettek jót, de már vissza is tértem az egészséges életmódhoz. Újra kerülök mindent, ami káros lehet, figyelek, hogy az étrendem rostban gazdag legyen, és minél több folyadékot iszom, legalább napi 2-3 litert, mert az is lazítja a székletet. Ám önmagában mindez nem volt elég, én a Proktis-M kúpot és kenőcsöt használtam, ami nagyban segített abban, hogy megszabaduljak az aranyér okozta kellemetlen tünetektől – teszi hozzá Klára.

                                                                   Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

A Proktis-M kúp és kenőcs, két, recept nélkül kapható készítmény. Fő összetevőik, a hialuronsav és a különböző gyógynövények kivonatai csillapítják a külső és belső aranyér okozta kellemetlen tüneteket. A hialuronsav a szövetek szerkezetét erősíti, így a szövet tónusát, tápanyagellátását és rugalmasságát javítja, felgyorsítja az újrahámosodást és a szövetregenerációt.

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik