Élet-Stílus

Egy vagyont nyert a buddhista pókeres, az egészet eljótékonykodta

Harmadik helyen végzett egy bahamai pókerversenyen a kanadai Scott Wellenbach és ezzel 671.240 dollárt (több mint 187 millió forintot) nyert. A buddhizmusban hívő, 67 éves játékos azonban nem sokáig ült a pénzen: az utolsó centig jótékony célokra adományozta el a nyereményt – írja a BBC.

Buddhistának lenni azt jelenti, hogy az ember rengeteget üldögél és meditál ez pedig ingyen van

– jelentette ki Wellenbach. A kanadai játékos már karrierje kezdete, vagyis 2010 óta ajánlja fel jótékony célokra az összes pókerbevételét, ezért egy ideje már a „nép hőse” becenéven említik. Wellenbach egyébként amikor nem kártyázik, tibeti és szanszkrit szövegeket fordít egy nonprofit vallásos szervezetnek.

A kanadai férfi már fiatalon a buddhizmus felé fordult, de kártyázni még korábban, gyermekkorában tanult meg. Pókeres pályafutása azonban csak kilenc évvel ezelőtt indult el, miután nyert egy Las Vegas-i utazást. Eddigi legnagyobb nyereménye 72.176 dollár (kb. 20 millió forint) volt, de azt is jótékony szervezetek számára ajánlotta fel. A mostani 187 milliós összeget buddhista segélyszervezetek, az Orvosok Határok nélkül és az Oxfam között osztja szét.

Wrllenbach azt mondja, a meditáció során szerzett önfegyelem sokat segít neki a játékban, de azt elismeri, hogy sokszor nehezére esik összeegyeztetni magában a buddhista életszemléletet a profi póker világával. A jótékonyság mindenesetre sokat segít neki ebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik