Élet-Stílus

Olyan meleg van Ausztráliában, hogy öt óra alatt megsül egy steak a kocsiban – állítja egy étterem

Délelőtt 11-kor hagyott egy porterhouse steaket (a steakek „királyát”) autójában egy étterem munkatársa az ausztráliai Mildurában.

Ausztráliában szokatlan nagy a hőség, karácsony óta 40 fokot is meghaladja a csúcshőmérséklet. Kedden Mildurában 45,8 Celsius-fokot mértek.

Olyan meleg van, hogy noha a hús árnyékban volt, délután négyre teljesen átsült (well done-ra sült) – állítja az étterem Facebook-oldalán.

Ezzel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy senki se hagyjon ebben a hőségben a kocsijában gyereket, idős embert vagy állatot. És hogy egyébként is figyeljünk idős szomszédainkra, állatainkra, utóbbinak mindig legyen vize.

Yesterday at 11am I put a porterhouse steak in my car which was parked in the shade and left it until 4 pm.. It was very…

Közzétette: Mildura Dockside Cafe – 2019. január 15., kedd

 

Az üzenet érthető, de a megvalósítás azonban már kérdéseket vet fel, amit a kommentelők azonnal fel is tettek, ugyanis sokak szerint ennyi idő alatt, és hőmérséklet mellett nem tudna így átsülni egy hús.

Egy kocsi a napon 60-70 Celsius-fokra is felmelegedhet. Árnyékban? Nem. Így nem lesz well done

– írta egy kommentelő, míg egy másik azt írja, hogy egy lassan sütött steaknek 55 fok kell, hogy közepesnél kicsit kevésbé (medium rare), 62 fok kell, hogy közepesen (medium) legyen átsülve.

Amire az a reakció jött, hogy

ha a steaked eléri a 70 fokot, akkor well done lesz. Ha 70 fokon marad körübelül egy órára, akkor kiszárad teljesen.  Ez teljesen megvalósítható.

via Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik