Élet-Stílus

Csak akkor vette észre, hogy rossz repülőre szállt, mikor nem értette, mit mond a taxis

A 75 éves Pawel Lawreniuk Lengyelországba akart visszatérni Leedsből, ahol a lányát látogatta meg. Még karácsonykor ment ki hozzá, majd január hatodikán akart visszatérni Gdanskba a Ryanair gépével.

De nem jó repülőre szállt, amit csak akkor vett észre, mikor sem a taxis, sem az a pár dolgozó, aki a repülőtéren dolgozott, nem beszélt lengyelül. Kiderült Gdansk helyett Máltán kötött ki.

A problémáját csak súlyosbította az nyugdíjasnak, hogy csak valami kevéske pénz volt nála, egy telefon, ami Máltán nem működik, és persze anélkül, hogy egy szót is értene abból, amit a helyiek mondanak neki.

Azonban szerencséjére a repülőtér egyik alkalmazottjával való beszélgetését meghallotta egy lengyelül beszélő nő, aki felvette a kapcsolatot Lawreniuk lányával és még foglalt is neki egy repülőjegyet ugyanarra a napra.

A Mirror megtalálta a segítőkész Kamilla Nikolast.

Nagyon idegesnek, zavartnak tűnt, és megkérdeztem, mi történt, de nehéz volt vele szót érteni, annyira össze volt zavarodva.

Nicolas mondta neki, hogy a Földközi-tenger közepén van, amit Lawreniuk nem akart elhinni.

A nő arról is beszélt, hogy a férfinek egyrészről szerencséje volt, hogy a kevés lengyelül beszélő közül, akik Máltán vannak, ő pont volt, de még inkább azért, mert hetente csak két gép megy hetente Máltáról Gdanskba.

Az apám azt mondta, hogy idén nem jön hozzám, soha többé nem akar repülni

– nyilatkozta az idős férfi lánya, Lucyna Lawreniuk.

És noha az egész teljesen hihetetlennek tűnik, a Swissportnak, a Ryanair földi kiszolgálójának a szóvivője elismerte az esetet:

Tudatában vagyunk annak, hogy egy utas helytelen járatra tudott felszállni a Leeds Bradford repülőtéren, január 6-án vasárnap. Az utas átment az összes repülőtéri biztonsági vizsgálaton, mielőtt felszállt volna a gépre, és az útlevele is érvényes volt, ami le lett ellenőrizve. Vizsgáljuk, hogyan fordulhatott ez elő, és a folyamatokról a teljes személyzetünket újra tájékoztattuk. Szeretnénk elnézést kérni Lawreniuk úrtól a kényelmetlenségért, amit okoztunk.

A lapnak a Ryanair egyelőre nem válaszolt.

Kiemelt kép: Getty Images/Leon Neal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik