Élet-Stílus

Életében először evett szalonnát a családja elől menekülő szaúdi lány

Élvezi új, szabad életét Rahaf Mohammed al-Kunun, a 18 éves szaúdi lány, aki egy kuvaiti nyaraláson szökött meg a családjától – írja a Daily Mail.

Mint korábban írtuk, Rahaf Thaiföldön át akart Ausztráliába menekülni, ám a bangkoki reptéren elvették a repülőjegyét és az útlevelét, majd megpróbálták visszaküldeni a családjához. A fiatal lány ekkor elbarikádozta magát a hotelszobájában és a Twitteren könyörgött segítségért. Azt írta, mivel elhagyta az iszlám vallást, ha haza kellene mennie, biztosan kivégeznék.

A közösségi média mentette meg a bangkoki hotelszobába zárkózó szaúdi lány életét
Menekültstátuszt kapott az ENSZ-től az elnyomó családjától megszökött, 18 éves lány.

Al-Kunun végül az ENSZ-től menekültstátuszt kapott, vagyis a nemzetközi szervezet elismerte, hogy védelemre szorul, mert a szülőhazájában veszélyben forogna az élete. A lányt Kanada fogadta be, ahol ő olyan apróságokat élvez, amikről korábban nem is álmodhatott: például, hogy olyan ruhában mehet be egy kávézóba, ami térd alatt szabadon hagyja a lábait.

Rahaf a szabad életéről is szorgalmas posztol a közösségi felületekre, így derült ki, hogy életében először megkóstolta a sült szalonnát, ami nagyon bejött neki.

Fotók: Rahaf al-Kunun / Snapchat

A fiatal lánynak nem csak a szalonna volt újdonság, hanem a hideg tél is és azt is meg kell még szoknia, hogy egyelőre állandóan egy testőr vigyáz rá, mert rengeteg halálos fenyegetést kapott. Rahaf kedden egy sajtótájékoztatón köszöntet mondott a kanadai és a thaiföldi hatóságoknak, valamint az ENSZ-nek. Hozzátette, hogy tisztában van vele, ő a nagyon kevés szerencsés egyike, mert rengeteg olyan nő tűnik el nyomtalanul, akik megpróbálnak megszökni az ultrakonzervatív Szaúd-Arábiából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik