Élet-Stílus

Felháborodott a város, túl barátságos a Sátán szobra

A spanyolországi Segoviában egy Sátánt ábrázoló szobrot terveznek kirakni. Egy helyi legenda miatt, ami arról szól, hogy trükkel rávették az ördögöt arra, építse meg a város híres vízvezetékét. A helyiek azonban kiakadtak, szerintük túl barátságosra sikeredett a mosolygó és okostelefonnal szelfiző (?) Sátán. A segoviaiak több mint 10 százaléka, 5400 ember alá is írt egy petíciót, amiben az olvasható

az ördög kezében a telefonnal túl „joviális”, „magasztalja az ördögöt”, ami így „a katolikusok elleni támadás”.

Azt is leírták hogyan kéne kinéznie: visszataszítónak és megvetésre méltónak.

A BBC megszólaltatta a szobrászt, José Antonio Abellát, aki meglepődött, milyen komoly ellenkezés van a szobrával szemben. A korábbi orvos – aki a művészet felé a nyugdíjazása után fordult – nem akart senkit sem megbántani, egyfajta ajándéknak szánta a választott városának, ahol három évtizeden át élt.

Nem kaptam egy fityinget sem a szoborért… Nem a pénzért csináltam, hanem tisztelgésnek a város felé, amit a magaménak tartok.

A város vezetője, Claudia de Santos elkedvetlenítőnek és igazságtalannak tartja a kampányt, és kitart amellett, a szobrot el kell helyezni a tervezett helyen, a vízvezeték tetején.

Kiemelt kép: Twitter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik