Élet-Stílus

Ezt jelenti, ha fehér csíkok vannak a csirkemellen

Fontos tisztáznunk: az emberiség elképesztő mennyiségű csirkét fogyaszt napról napra, talán ebből a húsból fogy a legtöbb a világon. A csirkének fehér a húsa, egészsége, nem túl zsíros, jó hatással van a szervezetre. Amennyi csirkét elfogyasztunk egy nap alatt, annyi csirke majdnem, hogy nincs is a világon. A húsipar ezen része mára elképesztő méreteket öltött. Ugyanakkor, akármennyire is szükség van csirkehúsra, nem szabad elfelejtenünk, alapvetően állatokról beszélünk, akiknek megfelelő körülményeket kell, vagy legalábbis kellene biztosítani.

Az utóbbi nem mindig megy, ezért a csirkék is valamelyest deformálódnak, alakulnak és ez meglátszik a húsukon is.

A csirkemell alapból közepesen kemény húszövet, nyomásra rögtön lehet érezni, hogy jó minőségű áruval van dolgunk, vagy gyengébbel. Rendes esetben a csirkemell nem zsíros, maximum az oldalán található némi zsír, de az többnyire elenyésző.

De mire utal a csíkos csirkemell?

Amikor a csirkemell felszínén fehér hosszúkás csíkokat találunk, az azt jelenti, hogy az állat izmai elzsírosodtak, ami nem jó tartásra utal. Ha ilyen csirkemellett vásárolunk és eszünk, akkor sokkal gyengébb minőségű húst eszünk, mintha csíkok nélküli csirkemellet fogyasztanánk. A nem jó körülmények alatt azt értjük, hogy kevés területen, nem megfelelő tápokkal nevelték a csirkéket. A csirkemellek igen nagy százaléka már rendelkezik ilyen csíkkal, így próbáljunk meg olyan húst vásárolni, ami nem így csíkozódik.

Mirror

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik