Élet-Stílus

Búcsúlevelet írt diákjainak a haldokló tanítónő

„Hamarosan eljön az idő, hogy új kalandokra induljak.”

Sue East, a bath-i (Somerset, Anglia) St Andrew’s áltlános iskola tanítónője megrendítő levelet írt tanítványainak.

Az osztályfőnök – és egyben háromgyerekes anyuka – miután megtudta, hogy gyógyíthatatlan betegsége a végső stádiumhoz érkezett, úgy döntött, üzenetben fog elbúcsúzni egykori iskolájától.

A Dorothy House Hospice-ban fekvő pedagógus levele így kezdődik:

Kedves Gyerekek,

Annyira sajnálom, hogy nem lehetek veletek idén karácsonykor. Szeretném tudatni veletek, hogy egy kényelmes szobában pihenek, ahonnan remek a kilátás, nyugodt és békés vagyok.

A betegségem miatt azonban nagyon fáradt vagyok, és úgy érzem, hamarosan meg fogok halni. Ezzel az üzenettel szeretnék elbúcsúzni tőletek, csodálatos teremtményektől.

A tanítónő leírja, hogy imádta a St. Andrewst, amely egy különleges iskola, különleges diákokkal, és hogy sosem gondolta volna, hogy ennyi öröme lesz majd a munkájában. A levélben megköszöni a gyerekeknek, hogy megosztották vele a barátságukat.

Hamarosan eljön az idő, hogy új kalandokra induljak. Egy kép él a fejemben egy kis csónakról, amely majd hazavisz engem az angyalok világába.

Sue East innentől A Hajnalvándor útja című CS Lewis regényre tesz utalásokat (a Narnia krónikáinak ötödik kötete), és elmondja, hogy ahogy Cincz Vitéz, a hősies egér is tette, elbúcsúzik, és innen már egyedül megy tovább a saját csónakjában, amíg el nem jut Aslan országába.

Ideje hazatérnem, hogy Krisztus ítélőszéke elé álljak, meglelni a mennyei békét. Búcsúzom tőletek, kedves St Andrew’s-osok, és sose feledjétek, minden helyzetben – legyen az bármilyen nehéz is – rátalálhattok valami varázslatosra.

Szeretettel,

Mrs. East

A tanárok átbeszélték a diákokkal a levél tartalmát (és a szülőknek is írtak minderről). Megköszönték a tanítónő nevében a sok képeslapot és a gyönyörű plédet, amit a gyerekek küldtek neki.

Sue East december 19-én hunyt el, családtagjai körében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik