Élet-Stílus

Lemondott a klinika igazgatója ahol, gyereket szült egy 14 éve kómában lévő nő

Lemondott posztjáról hétfőn Bill Timmons, az arizonai Phoenixben működő Hacienda gondozház igazgatója, miután egy az intézményben ápolt, 14 éve kómában fekvő nőnek gyermeke született – írja egy helyi hírportál.

Mint korábban írtuk, a nőt, aki egy balesetben majdnem megfulladt és azóta nincs eszméleténél, több mint tíz éve ápolják a gondozóházban. Senki sem tudott róla, hogy teherbe esett egészen december 29-ig, amikor beindult a szülés. Az újszülött, akit a szolgálatban lévő nővér segített világra életben van és egészséges.

A vegetatív állapotban lévő anya nem tud sem mozogni, sem kommunikálni, állandó ellátásra szorul. A rendőrség nyomozást indított, hogy megtalálják a férfit, aki megerőszakolta és megtermékenyítette.

A gondozóház 1967 óta részesít speciális ellátásban krónikus betegségekben szenvedő gyerekeket és fiatal felnőtteket. Évente körülbelül 2500 pácienst kezelnek az intézményben. A botrány kirobbanása óta szigorítottak a belső szabályzaton: férfi kolléga csak úgy léphet be egy női páciens szobájába, ha egy kolléganő is elkíséri. Sokakat azonban ez nem nyugtat meg.

Karina Cesena 22 éves lánya évek óta él a gondozóházban egy súlyos agysérülés miatt. A fiatal lány nem tud beszélni, járni és naponta több száz rohamon esik át, de tudatánál van, mindent megért, a kérdésekre fejrázással, igennel és nemmel tud felelni. Az anya most 24 órában a lánya mellett van, amíg az erőszakolót meg nem találják. A nő retteg, mert nem lehet biztos benne, hogy korábban nem vált-e a lánya is áldozattá, miközben eszméletlen volt.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik