Élet-Stílus

Demi Lovato kiakadt az Instagram fatshamingelő reklámja miatt

Demi Lovato az Instagramján scrollozgatott, amikor belebotlott egy reklámba, ami egy játékot népszerűsített, és ez alaposan kiverte a vizet nála. A kérdéses játékban ugyanis egy nagyobb darab nő étrendjét kell kezelni, hogy az ugyanolyan karcsú legyen, mint a képernyő jobboldalán levő lány. Ráadásul a nagydarab lányt szimplán csak “torkosnak” nevezi a játék, míg a másikat “szépnek”. Az énekesnő a következőket írta sztorijában:

Miért van ez a fatshamingelő szar a feedemben? Rengeteg probléma van ezzel a reklámmal.

Ezután egy következő sztoriban kifejtette bőven is, hogy mi a baj a reklámmal.

Rettenetesen káros ez bárki számára, aki könnyen befolyásolható társadalmi nyomás által, amit a diéta kultúra helyez ránk, hogy folyamatosan súlyt veszítsünk egy olyan világban, ahol az értékünk egyenlő azzal, ahogy kinézünk. És különösen veszélyes azok számára, akik éppen étkezési problémákkal küzdenek.

Végül egy üzenettel zárta gondolatait, amit az Instagramnak címzett.

Szóval kérlek Instagram, takarítsd el ezt a szart az én és mások feedjéből is, akikre hatással lehet ez az undorító reklám. Ahogy az emberek egyre érzékenyebbek lesznek a mentális betegségekre, elvárom tőletek is, hogy lépést tartsatok velük. És szégyen a játékra.

Galéria

Az Instagram a következő közleményt adta ki válaszul:

Sajnáljuk. Ez a reklám jóváhagyása hiba volt. Megnéztük újra és eltávolítottuk, hogy a jövőben ne lehessen az emberek feedjében.

Kiemelt kép: C Flanigan/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik