Élet-Stílus

Soha nem lehetsz igazi sztár, ha még nem volt hidrogénszőke a hajad

Hollywoodban sok furcsa trend tombolt már az elmúlt években, kétségtelenül az egyik legmegosztóbb az, mikor a férfiak kiszőkítik hajukat, ami aztán nemhogy fél Amerikán, de az egész világon végigsöpör, mint követendő trend. Arról nem is beszélve, hogy valamilyen furcsa oknál fogva a ’80-as évektől a köztudatban van a hidrogénszőke hajfestés a férfiaknál, pedig szó sincs arról, hogy ez mindenkinek jól állna, sőt. 2018-ban inkább a sztárfocisták élték a különc trendet, de volt honnan ötletet meríteniük: Justin Bieber, Robbie Williams és Ryan Gosling is kiszőkültek az évek során, legutóbb pedig a Baby Driver című film sofőrsztárja, Ansel Elgort döbbentette meg rajongóit.

Összeszedtük azokat a hírességeket, akik az elmúlt években úgy gondolták, jól áll majd nekik a szőkeség.

Ryan Gosling egy amerikai film, a Place Beyond The Pines főszerepe miatt dekoráltatta át a haját, a rajongói egyébként úgy gondolták, akár véglegesen is így maradhatott volna a színész:

Fotó: Alberto E. Rodriguez

Jared Letónak sok különös korszaka volt már karrierje során, de nem vagyunk abban biztosak, hogy szőke hajkoronás időszakára elégedettséggel gondol vissza:

Fotó: Pascal Le Segretain és Mike Marsland

Brad Pitt sem maradhat ki a felsorolásból, neki többször is volt szőke korszaka, ám a hidrogén-stílus 2005-ben találta meg, még a Mr. és Mrs. Smith című film forgatásának idején:

Fotó: Kevin Winter és Kevin Mazur

Justin Bieber sérója egyébként is szőkés árnyalatokkal bír, ám ő sem az a figura Hollywoodban, aki ne ülne fel a hidrogén-vonatra. A mostanság visszavonulását élő énekes jelenleg is szőke tincsekkel él együtt felesége, Hailey Baldwin oldalán. Mindketten szőkék, tehát van bennük valami közös:

Fotó: Al Pereira és Ari Perilstein

Zac Efron mostanában a bugyuta vígjátékokban tud kiteljesedni a legjobban, ehhez pedig szeretett volna egy feltűnő hajkoronát villantani. Az egykori tinisztár azóta visszatért eredeti hajszínéhez, és tulajdonképpen magyarázatok sincsenek arra, mi motiválta, amikor szőke melírt pakolt frizurájába:

Fotó: Vera Anderson és Lisa Maree Williams

Az amerikai énekesek szeretnek feltűnést kelteni, ám a Maroon 5 frontembere, Adam Levine vélhetően túl messzire ment, amikor azt kérte fodrászától, fesse hidrogénszőkre a haját. Levine rajongói teljesen kiborultak a végeredményen, amit valahol meg is lehet érteni, hiszen egészen különösen nézett ki a Voice című tehetségkutató zsűritagja, aki korábban mindig barna hajjal állt a kamerák elé. ByeAlex amerikai hasonmása (vagy fordítva?) nem sokáig díszelgett szőkén, hamar visszatért eredeti hajszínéhez:

Fotó: Leon Bennett és Gilbert Carrasquillo

Ha már énekesek: Robbie Williams már a budapesti Sziget-fellépésére is szőke frizurával érkezett meg, akkor se értette senki, mire jó az, ha egy negyven fölötti, többgyerekes sztárénekes így próbál maga körül felhajtást generálni. Williams persze csinált ennél durvább dolgokat is korábban, úgyhogy mondhatjuk azt: inkább szőkén járjon fellépni ahelyett, hogy az elvonón üljön hónapokig. Robbie ettől függetlenül hamar megunta a hidrogén-ábrázatot, majd elindult az őszülés útján. A brit énekes kezdi elveszíteni a balhés rosszfiú szerepet, amit korábban ráaggattak, jelenleg boldog házasságban él feleségével, és szép csöndben nevelgetni gyerekeit:

Fotó: Ian Gavan és WPA Pool

Justin Timberlake szőke haja kapcsán bármilyen Why-mémet elő tudnánk kaparni, de inkább nem tesszük — cserébe emlékeztetünk mindenkit, hogy az amerikai énekes-színész így robbant be az Egyesült Államok köztudatába. A furcsa szó nem kifejezés arra, miként festett Timberlake a szőke melírral átitatott göndör hajával. Ha valaki, akkor ő tényleg előnyére változott:

Fotó: Bob Berg és Denise Truscello

A sztárfocista Neymar Jr. azon túl, hogy mindenre képes a labdával, mindenre képes a frizurájával is: spagetti-szerű sérója hosszú ideig a 9gag toplistáinak elején szerepelt, nem is csoda, hiszen a ’80-as évek balkáni diszkókorszakait idézte meg a Paris Saint Germain brazilja. Az eredetileg barna hajú Neymar az extrém szőkéből visszaváltott egy visszafogottabb stílusra, ám a színt meghagyta:

Fotó: Paul Gilham és Michael Regan

Legendák keringtek arról, hogy Cristiano Ronaldo a Manchester United meccseinek félidejében a 15 percből 14-et a hajával töltött, a maradék egy percben pedig eldarálták neki a taktikai utasításokat. Ronaldo sérója majdhogynem évenként változik, a sztárfocista pedig igazi divatikonnak tartja saját magát a hajtrendeket illetően is. A frizurájára kényesen ügyelő portugál játékos idén egészen minimalista stílust öltött magára: elhagyta a szőkeséget, és visszatért eredeti hajszínéhez — talán sokak nagy örömére:

Fotó: Michael Regan és Marco Luzzani

Aki viszont brutálisan bedurvult a múlt évben, az az FC Barcelona labdarúgó csapatának sztárja, Lionel Messi volt. Az argentin játékos hidrogénszőke haját nehezen tudták mire vélni a szurkolók is, Messi ráadásként pedig egy hatalmas szakállat is növesztett az új stílus jegyében. A fél karját díszítő tetoválások pedig tovább újították a Katalánok klasszisának megjelenését. Azóta mindent eltüntetett magáról: pontosabban a haja megmaradt, ám kiszedte belőle a szőkeséget. A szakállnak mennie kellett, Messiről pedig még mindig nem tudnánk megmondani, hány éves is valójában. Egyébként 31:

Fotó: Philipp Schmidli és Quality Sport Images

Ariana Grande exe, Pete Davidson szintén a lázadó korszakát éli, már ha ez annak nevezhető: a komikus-színész barna hajjal kezdte, majd átváltott hidrogénszőkére, jelenleg pedig ősz séróval nyomul. Utóbbi nem az Arianával való szakítás eredménye, egyszerűen azt tartotta divatosnak, ha szürkére dekorálja a haját. Mindenesetre se szőkén, se őszen nem passzoltak össze Grandéval, így Davidson továbbra is keresi önmagát:

Fotó: Kevin Mazur és John Shearer

Ethan Hawke-ot színészként és rendezőként is imádjuk, de a megbocsáthatatlan bűneinek listáját már 2013-ban megnyitottuk, amikor előbb egy rodstewartos platinaszőke hajat villantott, amihez a szemeit is kifestette. Miértekre kerestük a válaszokat, listánk pedig nem lett volna teljes Hawke megrázó bal oldali fotójára tekintve:

Fotó: Kevin Mazur és Roy Rochlin

Bónuszként került listánkra Zayn Malik hajkoronája, akinek rózsaszín sérójától dobtunk egy hátast. Volt már emellett hidrogénszőke is, de talán többet mond minden szónál, ha a One Direction egykori énekesét az alábbi fotópárossal illusztráljuk. Malik egyébként azóta visszaállt a barnára, de ahogy sok más celebbel egyetemben, ő sem tudta eddigi karrierjét megélni anélkül, hogy haját át ne fesse valamilyen feltűnő színre:

Fotó: Kevork Djansezian és Desiree Navarro

David Beckham sztárfocista már a ’90-es évek elején szőke hajjal tűnt fel az angol Manchester United csapatában, azonban a 2000-es évek közepén betagozódott a hollywoodi ikonok közé, és hidrogénszőkére festette haját. Becks azóta is váltakoztatta hajának árnyalatait, de mostanság talán a lovagi címre hajt, emiatt egy nagyon egyszerű és elegáns hajtrend mellett tette le a voksát:

Fotó: Mark R. Milan és Samir Hussein

Ryan Reynolds még 2009-ben a Paper Man című film kedvéért festette be szőkére a haját. Reynoldsot azóta sem nagyon láthattuk extrém külsővel, többnyire rövid és természetes színű hajával áll a kamerák elé:

Fotó: YouTube és Jun Sato

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik