Élet-Stílus

Aprópénzzel tényleg át lehet verni az alkoholszondát?

Rengeteg olyan „praktika” van a rágógumitól az ürülékig, aminek a segítségével állítólag át lehet verni az alkoholszondát. Ezeket gyűjtötte össze a Metro.

Az egyik legmeglepőbb ötlet egy réz érme (vagyis szinte az összes magyar aprópénz valamelyikének) bekapása, mert ezzel beindul egy kémiai reakció, ami összezavarja a szondát.

Igazából nem fogja. Ennek ellenére már rengeteg ember kipróbálta, így JPR Williams, walesi-brit rögbisztár 2010-ben. Amikor a rendőrök azt kérték tőle, hogy ürítse ki a száját, három egypennyst köpött ki. Egy ipswich-i férfinek pedig összesen 11 penny értékű rézpénz volt a szájában, vele egy haverja hitette el, hogy ő már átverte egyszer így alkoholszondát. Lehet, a havernak sikerült, a férfinek nem, 40 hónapra el is tiltották a vezetéstől.

1985-ben egy kanadai férfi a saját bokszerét kezdte el megenni, remélve, hogy attól felszívódik az alkohol a szervezetében. A rendőrök autójukban hátulról hangokat hallottak, mikor hátranéztek, látták, hogy darabokra szakítja az alsóját, és a szájába tömködi a foszlányokat.

Szintén Kanadában történt, hogy egy férfi fekáliát evett, hogy átverje a szondát.

Bár erről nem ír többet a brit lap, valószínűleg ez sem jött be, ahogy az sem, hogy böfögjünk, mielőtt belefújnánk a szondába, mert attól csökken az alkoholszint. Ez egészen biztos, a 90-es évek elején tudósok cáfolták meg a teóriát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik