Élet-Stílus

Elárulta a bankigazgató, miért nem gondolta, hogy a pénztárnál álló, símaszkos ember rabolni akar

Meglehetősen furcsa bankrablás zajlott le egy forró nyári napon az angliai Durhamben. Egy ember kapucnis pulóverben és símaszkban lépett be a bankfiókba, mégsem gondolta senki, hogy rablásra készülne – írja a Telegraph.

Gemma Hughes, a bankfiók igazgatója azt mondja, a férfi egyáltalán nem viselkedett gyanúsan. Igaz a kapucnin és a maszkon kívül napszemüveg és gumikesztyű is volt rajta, az egyik kezében pedig egy műanyag flakonos, pumpás légfrissítő, a másikban meg egy nagyobb táska volt. Ennek ellenére természetesen viselkedett, nyugodtan beállt a pénztár előtti sorba.

Amikor a férfi sorra került, felmutatta a légfrissítős palackot és közölte, hogy sav benne, a táskájában pedig egy bomba. Pénzt követelt, de kevéssel beérte, 370 fontot (kb. 133 ezer forintot) pakoltatott a táskájába. Hughes úgy tukmált még rá egy 1000 fontos (kb. 360 ezer forintos) köteget. A bankvezető azért akart mindenképp több pénzt adni a rablónak, mert az ezres köteget direkt bankrablások esetére tartották: el volt rejtve benne egy nyomkövető. Az eszköz azonban nem működött, a rablót mégis hamar elkapták, mert sok szemtanú látta, milyen autóval menekült el a helyszínről.

Gemma Hughes azt nyilatkozta, nem gondolta, hogy a maszkos férfi rabolni akar, mert nem úgy viselkedett. Azt hitte, az idegen biztosan valamilyen bőrbetegség miatt visel kesztyűt és maszkot nyáron, nem akart neki kellemetlenséget okozni.

Simon Jones, a botcsinálta, 38 éves bankrabló 40 hónap börtönbüntetést kapott.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik