Élet-Stílus

Napi három órán át nézett pornót, a fiú, aki 12 évesen vált függővé

A pornó tönkretette a kapcsolatait, barátságokat, a családjához fűződő viszonyát, mégsem bírt leállni. A 22 éves Joshua Peters kamaszként minden nap legalább három órán át nézett internetes pornót és az egész életét a függősége határozta meg – írja a Daily Mail.

Peters a Massachusettsben élő, mormon esküvői fotós hét éven át volt rabja az internetes pornónak, miután alig 11 éves korában néhány barátja segítségével rátalált erre a titokzatos, izgalmasnak tűnő világra. Korábban, amikor a beszélgettek, a pornót már ismerő barátok olyan szavakat használtak, melyeket Joshua nem ismert, jelentésükről fogalma sem volt, így butának, kirekesztettnek érezte magát.

Joshura megjegyezte az ismeretlen szavakat, otthon rájuk keresett az interneten és rátalált a pornóra, ami gyorsan magába szippantotta. Alig egy évvel később, a fiatal fiú már internetes pornót nézett, amikor csak tehette. Volt, amikor csak fél órát, de előfordult, hogy három órán át egyhuzamban. A fiú hangulata mindig attól függött, hogy mennyire tudta kiélni a függőségét, minden tevékenységét úgy szervezte, hogy biztosan legyen ideje és lehetősége pornót nézni. Ha nem tudta időben kiélni vágyait, elviselhetetlenné vált. Erre barátságok mentek rá és Joshua emiatt szakított élete első szerelmével is.

A fiú tizennyolc évesen döbbent rá, hogy tennie kell valamit, hogy megmentse a saját életét. A szülei segítségével a vallás felé fordult. Azt mondja, a betegségét Isten segítségével sikerült legyőznie. Nem érte be azonban pusztán a gyógyulással, úgy érezte másokon is segítenie kell. A barátaival készített egy slam poertry videót, amiben őszintén beszél a pornófüggőségről, hogy felhívja az emberek figyelmét a veszélyekre. A videót néhány hét alatt több, mint 45 ezren nézték meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik