Élet-Stílus
Eric Walker, 56, with his partner Amanda Emmadi, 36. A National Lottery player insists he has won £200,000 on a scratchcard - despite Camelot saying the ticket has been doctored.  See SWNS story SWLEticket.  Eric Walker, 56, was overjoyed when he scratched the ticket and discovered he had won the jackpot prize on the lotto's Pharaoh's Fortune game.  But his delight turned to heartbreak when Camelot refused to pay out after seeing a picture of the card and claiming it's doctored. Outraged Eric, a father of four from Sheffield, South Yorks, denies tampering with the £3 ticket and says it's "obvious" he's won "fair and square".  Camelot Group, which is carrying out an investigation, claim it appears a letter F on the card has been changed to an E to turn it into a winning ticket. Eric, who is unemployed and has four children aged between 14 months and nine-years-old, says the money would be "life changing".  Eric's card shows that he uncovered three pharaoh symbols on squares D1, E5 and A5, however, the E5 code appears to have been doctored.  The F5 square, which the code was originally believed to have been, is also scratched off. ***EXCLUSIVE***

Nem fizetik ki a sorsjegyes főnyereményt egy négygyermekes, munkanélküli apának

24.hu
24.hu

2018. 12. 16. 13:56

Csalással vádolják azt a négygyermekes, munkanélküli brit apát, aki kétszázezer angol font (kb. 72 millió forint) nyereményt próbált felvenni egy kaparós sorsjeggyel. Az 56 éves Eric Walker azt állítja, ő semmit sem csinált, csak lekaparta a szelvényt. Ha az hibás is, az a játékszervező cég hibája, így neki mindenképpen jár a főnyeremény – írja a brit Metro.

A Sheffieldben élő Walker és 37 éves felesége Amanda Emmadi négy gyermeket nevelnek: a legkisebb 14 hónapos, a legidősebb pedig 9 éves. A munkanélküli férfi minden nap hat sorsjegyet vesz, hátha egyszer szerencséje lesz. Nemrég pedig úgy tűnt, valóban megütötte a főnyereményt.

Walker egy három fontért (ezer forintért) vett, fáraós sorsjegyet lekapargatva azt látta, hogy a kódok alapján a legmagasabb, kétszázezer fontos összeget nyerte. Amikor azonban elvitte beváltani a pénzt, azt mondták neki, a szelvénye érvénytelen, egy „F” betűt ugyanis átírtak rajta, hogy „E” betűnek tűnjön.

A férfi egy helyi lapnak nyilatkozva azt mondta, ő nem babrált a szelvénnyel. Ha gond van vele, az csakis nyomdahiba lehet, amihez neki semmi köze, ezért továbbra is nyertesnek tartja magát. Mindent rendelkezésére álló eszközzel megpróbál majd nyomást gyakorolni a sorsjegyet kibocsájtó cégre, hogy kifizessék – tette hozzá.

A Camelot nevű szerencsejátékcég szóvivője azonban azt nyilatkozta, a rendszerükben megvizsgálták a kérdéses sorsjegyről készített fotót, a vizsgálat pedig arra jutott, hogy a szelvényt utólag módosították, ezért nem fizetnek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.