Élet-Stílus

Nem fizetik ki a sorsjegyes főnyereményt egy négygyermekes, munkanélküli apának

Csalással vádolják azt a négygyermekes, munkanélküli brit apát, aki kétszázezer angol font (kb. 72 millió forint) nyereményt próbált felvenni egy kaparós sorsjeggyel. Az 56 éves Eric Walker azt állítja, ő semmit sem csinált, csak lekaparta a szelvényt. Ha az hibás is, az a játékszervező cég hibája, így neki mindenképpen jár a főnyeremény – írja a brit Metro.

A Sheffieldben élő Walker és 37 éves felesége Amanda Emmadi négy gyermeket nevelnek: a legkisebb 14 hónapos, a legidősebb pedig 9 éves. A munkanélküli férfi minden nap hat sorsjegyet vesz, hátha egyszer szerencséje lesz. Nemrég pedig úgy tűnt, valóban megütötte a főnyereményt.

Walker egy három fontért (ezer forintért) vett, fáraós sorsjegyet lekapargatva azt látta, hogy a kódok alapján a legmagasabb, kétszázezer fontos összeget nyerte. Amikor azonban elvitte beváltani a pénzt, azt mondták neki, a szelvénye érvénytelen, egy „F” betűt ugyanis átírtak rajta, hogy „E” betűnek tűnjön.

A férfi egy helyi lapnak nyilatkozva azt mondta, ő nem babrált a szelvénnyel. Ha gond van vele, az csakis nyomdahiba lehet, amihez neki semmi köze, ezért továbbra is nyertesnek tartja magát. Mindent rendelkezésére álló eszközzel megpróbál majd nyomást gyakorolni a sorsjegyet kibocsájtó cégre, hogy kifizessék – tette hozzá.

A Camelot nevű szerencsejátékcég szóvivője azonban azt nyilatkozta, a rendszerükben megvizsgálták a kérdéses sorsjegyről készített fotót, a vizsgálat pedig arra jutott, hogy a szelvényt utólag módosították, ezért nem fizetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik