Élet-Stílus

Isten a beleegyezése nélkül termékenyítette meg Szűz Máriát, állítja egy egyetemi tanár

Itt a világvége...

Eric Sprankle, a Minnesotai Állami Egyetem pszichológia docense, a Twitter-oldalára kitett bejegyzése elég komoly indulatokat kavart fel. A posztban azt írta:

A szűz szülés története egy olyan mindentudó, mindenható istenségről szól, aki megtermékenyít egy tini lányt. A beleegyezésnek nincs olyan meghatározása, ami magában foglalná ezt a forgatókönyvet. Kellemes ünnepeket!

Majd később még hozzáfűzte:

A bibliai istenség rendszeresen bünteti az engedetlenséget. A hatalom különbsége (istenség vs. halandó) és az erőszak lehetősége arra, ha nemet mond, semlegesíti Mária igenét. Valakit ilyen helyzetbe hozni legjobb esetben is a hatalommal való etikátlan visszaélés, legrosszabb esetben durva ragadozó magatartás.

A twittekről volt szó a Fox News műsorában is, ahol arról is beszéltek, hogy a férfi önéletrajzában még az is szerepel, hogy „Éjen, Sátán!”

Sprankle egyébként sem a visszafogott véleményéről híres, már többször okozott felháborodást Twitter-bejegyzéseivel, amik általában a szexmunkások jogairól, az abortuszról és az ateizmusról szólnak – írta profilján. Egyébként goth, nagy kedvence Marilyn Manson. Gyerekkorában gyakran öltözött vámpírnak, esküvője halloweenkor egy temetőben volt.

via Newsweek, kiemelt kép: Fra Angelico – Angyali üdvözlet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik