Élet-Stílus

Úgy tudta, 69 éve meghalt a lánya, most mégis újra találkozhattak

Kislány kora óta ugyanaz a kívánsága minden karácsonykor Connie Moultroupnak: hogy újra találkozhasson biológiai édesanyjával. És most, 69 évvel később végre újra sikerülhetett, hála a DNS-tesztnek.

A most 88 éves Genevieve Purinton 1949-ben egy indianai kórházban adott életet Moultroupnak. Amikor megkérdezte a személyzetet, hogy láthatja-e a babáját, azt mondták neki, hogy nem élte túl a szülést.

Mivel nem volt megházasodva, azt mondták neki, hogy meghaltam. Úgy folytatta az életét, hogy nem tudott róla, hogy igazából élek

– nyilatkozta a CNN-nek Moultroup.

A nő árvaházba került, majd egy Santa Barbara-i pár adoptálta, de örökbefogadó szülei nem sokkal később meghaltak, mikor Moultroup még csak ötéves volt. Az befogadó anyja rákban hunyt el, míg apjánál szívbetegséget diagnosztizáltak.  A férfi nem sokkal később újra megházasodott, az új anya pedig agresszív volt a lánnyal.

Ezért mindig azon volt, hogy megtalálja az igazi szüleit, hogy kimentse őt a rettenetes helyzetéből

– mondta Moultroup lánya, Bonnie Chase a csatornának.

Egy éve, karácsonyra egy DNS-teszthez szükséges készletet ajándékozott Chase anyjának karácsonyra. Ezt nevezi Moultroup, legalábbis így utólag, a legjobb karácsonyi ajándéknak, amit valaha kapott

Egy ideig nem próbálta ki, de aztán feltöltötte az eredményt az Ancestry.com-ra.

Az eredményből kiderült, hogy nem csak a három általam is ismert rokonom van (a lányom és két unokám), hanem 1600 másik. Teljesen padlót fogtam.

– mesélte Moultroup, aki felvette egy távoli unokatestvérével a kapcsolatot.

Mondtam neki, hogy az anyám neve Genevieve Purinton. Mire ő azt válaszolta, »ó, az a nagynéném! És még mindig él, méghozzá egyedül.«

Egy levelet küldött neki, rajta az elérhetőségeivel, az anya pedig fel is hívta szeptember 8-án. Megbeszélték, hogy találkoznak, ami végül most történt meg hétfőn, Purinton otthonában.

Találkoztam az anyukámmal és az unokatestvéremmel személyesen, és mindannyian sírtunk, egy síró fesztivál volt. Nem mindenkinek ilyen kimenetelű, mikor keresi a szüleit, de ajánlom, hogy tegyen egy próbát, nem tudhatod, mi fog történni.

A történetnek itt még nincsen vége, Moultroup januárban találkozik majd két féltestvérével az apai oldalról.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik