Élet-Stílus

Mobiltelefonjának fülese ölt meg egy 16 éves fiút

A telefon töltőn volt, amikor a malajziai kamaszt áramütés érte.

Meghalt egy 16 éves fiú Malajziában, miután a mobiltelefonjának fülesén keresztül halálos áramütés érte – jelentette a helyi sajtó. Mohd Aidi Azzhar Zahrin holttestét anyja fedezte fel a Rambau városában található otthonában, előző hét hétfőn, nem sokkal dél után.

A New Straits Times beszámolója szerint az 51 éves nő reggel a földön fekve látta fiat, de azt hitte, hogy csak alszik. Elment dogozni, de rossz érzése volt, ezért délben hazament, hogy ránézzen gyermekére, akit ugyanolyan pózban talált meg.

Megpróbálta felébreszteni, de amikor hozzáért, a teste már hideg volt

– mondta el a lapnak Anuar Bakri Abdul Salam rendőrkapitány-helyettes.

A fiún nem láttak semmilyen sérülést, csak azt, hogy a füle vérzett, és meg volt égve. A boncolás után kiderült, hogy elektromos áramütés okozta a halálát. A beszámolók szerint a fiú testvére kisebb áramütést érzett, amikor megfogta a fülhallgató kábelét.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen mobiltelefonról, és milyen töltőről van szó.

Nem ez volt az első ilyen haláleset. A Vice legalább három ilyen esetről tesz említést cikkében. Februárban egy 17 éves brazil fiatal, májusban egy 46 éves indiai férfi, 2014-ben pedig egy 28 éves ausztrál nő halt meg úgy, hogy a töltőn lévő mobil fülhallgatóján keresztül érte áramütés.

Álmában ölt meg a saját iPhone-töltője egy fiatal lányt
A szülők eszméletlenül találtak a lányukra, az orvosok már nem tudtak segíteni rajta.

A kiemel kép illusztráció. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik