Élet-Stílus

Letartóztattak egy férfit, aki tönkre akarta tenni a gyerekek karácsonyát

Vannak emberek, akiknek semmi sem szent. Még a Mikulás sem. A minap írtunk a férfiról, aki Floridában, a Cape Coral-i Fények fesztiváljának közepén ordibálta, hogy nem létezik mikulás, miközben a kezében egy táblát tartott, amin egy gyerekeknek szóló üzenet állt:

A szüleitek hazudnak nektek!

Bár több gyerek sírvafakadt az önjelölt Grincs akcióján, a helyszínre hívott rendőrök azt mondták, semmit sem tehetnek, hiszen a férfi csak a szólásszabadsághoz fűződő jogát gyakorolja.

Rosszabbul járt azonban a 31 éves Aaron Urbanski. A texasi férfi és három társa egy hasonló demonstráción vonták kétségbe a Télapó létezését. Urbanski azonban elkövetett egy hibát, ezért letartóztatták. Urbanski bement egy templomba, így vele szemben megállt a magánterület megsértésének vádja – írja a CBS Austin.

A rendőrséget szombaton reggel hívták ki egy cleburnei templomhoz, ahol épp egy „Reggeli a Mikulással” című gyermekrendezvényt tartottak. A kiérkező járőr három mikulástagadó demonstrálót talált a templom előtt, Urbanski azonban bent volt az épületben, és felszólításra sem volt hajlandó kimenni. A férfit letartóztatták és előzetes letartóztatásba helyezték.

Így jár, aki ujjat húz a Mikulással – reagált Scott Cain, Cleburne polgármestere a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik