Élet-Stílus

Elmondták az összetört szülők, miért nem árulták el a kisfiuknak, hogy haldoklik

Legfeljebb hat – kilenc hónapos túlélést jósoltak az orvosok a 12 éves Khushil Pandyanak, amikor 2015 márciusában az agytumor egy ritka fajtájával diagnosztizálták. Az elvárásokat jócskán túlteljesítve, a fiú a diagnózis után több mint két évvel, 2017 szeptemberében halt meg. Az szülei ezalatt végig titkolták előle az állapotát. A szülök elárulták, mi állt a döntésük hátterében és azt is, hogy mire döbbentek rá a fiuk halála után – írja a Metro.

Namrata és Bhavesh Pandya azt mondják, meg akarták óvni a fiukat attól, hogy szembesülnie kelljen a saját, közelgő, korai halálával. Nem akarták, hogy a még hátralévő rövid időben Khushilnak azon kelljen gondolkodnia, hogy soha nem lesz belőle tudós, vagy zoológus, ahogyan szeretné.

Nem akartuk, hogy szembesüljön a reménytelenséggel.

A kisfiú halála után azonban kiderült, hogy míg a szülők azt gondolták, hogy megvédhetik Khushilt az igazságtól, valójában mindvégig a fiuk védelmezte őket. Miután Khushil meghalt, a szülei megtalálták a naplóját, amiből kiderült, a fiú az első perctől tudta, hogy haldoklik, de nem szólt róla senkinek, mert nem akarta, hogy a családja szomorkodjon miatta.

Miután az orvosok megállapították, hogy Khushil agydaganata gyógyíthatatlan és halálos, a szülei igyekeztek neki normális, de s lehető legboldogabb életet megteremteni. Bár a fiú sugárterápiás kezeléseket kapott, eljárt iskolába. Hétvégenként pedig szafari-, és kalandparkokba jártak.

A fiatal fiú találkozhatott kedvenc bűvészével, Dynamoval, kedvenc tévéműsorának vezetőjével, Steve Backshallal. A VIP-páholyból nézhette végig kedvenc csapata a Manchester United egyik meccsét, aztán találkozott Wayne Rooneyval és Sir Alex Fergusonnal.

A szülők azt mondják, szép, mégis nagyon nehéz időszak volt. Először eltelt a diagnózistól számított hatodik, majd kilencedik hónap is, ők pedig attól kezdve minden nap azt érezték, hogy lopott időben élnek. Ahogy Khushil agyában növekedni kezdett a tumor, a kisfiú állapota rosszabbodott. Sántítani kezdett, majd egyre nehezebben beszélt és nyelt. Az utolsó hetekben a szülei otthon ápolták.

Senkinek nem kívánom, hogy meg kelljen hoznia egy ilyen döntést, de nem akartam, hogy egy kórházban szenvedjen. Szerettem volna, ha otthon a karjaimban hal meg

– mondta a kisfiú anyja.

Namrata és Bhavesh Pandya azt mondják, azért osztották meg a nyilvánosággal a fiuk történetét, hogy egy az agydaganat kutatásának fejlesztéséért dolgozó alapítványt támogassanak, így adva reményt a beteg gyerekeknek.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Facebook)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik