Élet-Stílus

Deb kabok levegőt, dagyon kéne egy jó orrspray! (X)

Folyik, csöpög, vagy ami még rosszabb: eldugult az orra? A most induló náthaszezon senkit nem tölt el különösebb boldogsággal. De vajon az orrunk minek örülne ilyenkor? Például egy orrspray-nek, amit korra és nemre való tekintet nélkül használhatunk, akár hosszú távon is, anélkül, hogy „orrcseppfüggővé” válnánk.

Aki nem fázik, az is megfázik!

Az őszi-téli szezonra jellemző, a köznyelvben csak „megfázásnak” hívott betegséget nem közvetlenül a hideg okozza, hanem a náthavírusok. A dolognak némi köze azért van az időjáráshoz is, elvégre az nem véletlen, hogy az ember főleg az őszi-téli időszakban szokott benáthásodni. Ezek a kórokozók ugyanis jellemzően a hideg, nyirkos időben terjednek. No meg hamarabb elkaphatjuk a kórt, ha „fázunk” – például ha nem öltöztünk fel eléggé: a hidegben ugyanis lelassul a szervezetben a keringés, ami gyengíti a védekezőképességünket.

A náthatünet, amit mindenki utál

A náthára jellemző a torokfájás, köhögés, olykor láz (esetleg „csak” hőemelkedés), de a tünetek közül legtöbben talán az orrfolyást, orrdugulást gyűlölik. Vágyunk a szabad orrlégzésre, arról nem is szólva, hogy az esetleges szövődményeket elkerülendő mindenképpen tanácsos felszabadítani a légutakat, illetve eltávolítani az orrjáratainkból a váladékot. Mindeközben a vírusok által megszállt, gyulladt orrnyálkahártya „megnyugtatásáról” sem szabad elfeledkezni. Elő hát az orrcseppel, orrspray-vel – no de melyikkel?

„Ó mondd, te kit választanál?”

A szintetikus hatóanyagú készítményeket egyre többen igyekeznek kerülni, és helyettük inkább a hatásos, ugyanakkor természetes eredetű összetevőket keresik. Ők nyilván szívesen választják a Reventil orrspray-t. A Reventil egy különleges, természetes eredetű összetevőt, ectoint tartalmaz. Az ectoin gyulladáscsökkentő hatású, egyúttal regenerálja a károsodott nyálkahártyát, és védi a kiszáradástól. A Reventil lohasztja a nyálkahártya duzzanatát és eltávolítja az orrjáratokból a váladékot és a kórokozókat. Már egy hónapos kortól adható, és minden korosztály használhatja, hosszabb távon is.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

Orrspray-függőség? Na attól nem kell tartania!

Manapság egyre többször hallunk az orrspray-függőségről. Ha valaki már rég kigyógyult a náthából, de még mindig állandó orrdugulással küzd, és emiatt képtelen leállni az orrcseppezéssel, akkor nagy valószínűséggel függővé vált. Az ördögi kör általában úgy alakul ki, hogy az illető túlzásba viszi valamelyik, szintetikus hatóanyagot tartalmazó orrspray vagy orrcsepp használatát. Az érösszehúzó hatóanyagot tartalmazó szintetikus készítmények gyorsan képesek lohasztani az orrnyálkahártya duzzanatát. Csakhogy a hatás elmúltával a folyamat az ellenkezőjébe csaphat: túlzott vérbőség állhat elő, vagyis megint csak megduzzad az orrnyálkahártya, amitől ismét eldugul az orr, a beteg pedig újra és újra az orrspray után nyúl. A Reventil orrspray természetes eredetű összetevői más módon szabadítanak meg a nátha okozta kellemetlen orrdugulástól, és így nem okoznak függőséget.

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik