Élet-Stílus

Anya szeretne lenni a spanyolok transznemű Miss Universe-indulója

Történelmet írt azzal a 27 éves Angela Ponce, hogy ő lesz az első transznemű versenyző a Miss Universe történetében. A sevillai nő – aki Spanyolországot képviseli majd a decemberi megmérettetésen – most arról nyilatkozott, hogy szeretne anyává válni. Az anyaság nem csak annyi, hogy „van petefészked”, mondta.

Az árvaházak tele vannak gyerekekkel, akik arra várnak, hogy valaki örökbe fogadja őket és én ugyanúgy lehetek anya, mint bárki más

– nyilatkozta egy spanyol tévécsatornának a Daily Mail beszámolója szerint.

https://www.instagram.com/p/Bk5EC2jBzdm/

A szépségkirálynő júniusban nyerte el hazája versenyét, hamarosan utazik is, hogy rész vegyen a december 17-ei világdöntőn, Thaiföldön.

A transz nőket olyan sokáig üldözték és semmibe vették. Ha nekem adják a koronát, megmutatom, hogy  a transz nők ugyanolyan nők, mint a cisz társaik

– tette hozzá Ponce, aki hároméves kora óta nőnek vallja magát. 2015-ben már a Miss Worldön is versenyzett, Cadizt képviselte a spanyolországi döntőn, ott viszont alulmaradt Miss Barcelonával, Mireia Lalagunával szemben. Annak ellenére indult rajta, hogy a Miss World szabályzata szerint, nem vehetnek rajta részt transznemű indulók.

https://www.instagram.com/p/BliTIzABABv/

A Miss Universe-en viszont 2012 óta lehetővé teszik a szabályok, igaz, ehhez kellett, hogy egy kanadai modell, Jenna Talackova beperelje a kanadai szervezőket, miután kizárták, mert transznemű.

Ponce 16 éves korában hormonterápiába kezdett, 24 évesen műtette át magát.

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik