Élet-Stílus

Börtönre ítélték, mert megrongált egy csipszet

A 25 éves Kathleen McDonagh kinyitott a corki Tescóban egy forintba átszámolva 485 forintba kerülő Pringles csipszet, még mielőtt kifizette volna. Az üzletből ki volt tiltva, azt gondolta, hogy a biztonsági szolgálat engedi majd kifizetni, ha már kinyitotta.

De nem. Most két hónapot kell a rácsok mögött töltenie, mert megrongált egy terméket, amit így már nem lehet eladni– döntött a bíróság a BBC beszámolója szerint. A bíró figyelembe vette a döntésénél, hogy McDonagh már többször is követett el bűncselekményt, egy sor lopás és rongálás köthető hozzá.

A bűncselekmény még két évvel ezelőtt, december 27-én történt. Az üzlet dolgozói felismerték, mikor belépett, és egy doboz Pringles-szel az önkiszolgáló kassza felé vette az irányt. A biztonságiak megkérték, hogy hagyja el a boltot, mire ő leszedte a fóliát a csomagolásról.

Felbontottam, szóval hagynotok kell, hogy kifizessem

– mondta a nő egy felügyelő szerint, aki hozzátette, hogy „már nem lehetett újra eladni, ezért 1,50 eurós [485 forintos] kár keletkezett”.

Megjegyezte azt is, hogy a nő valóban ki akarta fizetni a csipszet, de nem volt engedélye belépni a boltba.

McDonagh jogi képviselője azt kérte a bíróságtól még a döntés előtt, hogy legyenek elnézőek, védence ugyanis nemrégiben házasodott meg és hét hónapos terhes. A bírót ez nem hatotta meg, négy hónap börtönbüntetésre ítélte a nőt, ebből kettőt felfüggesztett.

Kiemelt kép: AFP/STEPHEN SHAVER

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik