Élet-Stílus

Kétszer akkora lett a feje a hajfestéktől, majdnem meghalt

Estelle, a Párizsban tanuló 19 éves angol lány az egyik szupermarketben vásárolt magának hajfestéket. A dobozon feltüntetett módon elkezdte megcsinálni a haját, annyi különbséggel, hogy nem 48 órát várt a teszttel, hanem csak 30 percet.

Ez majdnem végzetes volt. A hajfestés után szinte azonnal irritáció lépett fel a bőrén, elkezdett bedagadni a feje, ezért antihisztamint vett be orvosi tanácsra. De másnap, mikor felkelt, rájött, hogy csak rosszabbodott az állapota, 63 centi lett az átmérője a szokásos 56 centi helyett.

Nem tudtam levegőt venni, olyan lett a fejem, mint egy körteizzó.

Azonnal a sürgősségire ment, ahol a nyelve még mindig tovább dagadt, egészen addig, míg nem adtak adrenalint be neki és benntartották egy éjszakára.

Szerencsére teljesen felépülhet, de azt mondja, hogy még mindig látja magán a nyomait. Mint kiderült, allergiás a para-feniléndiaminra, amit tartalmazott a hajfesték.

Majdnem meghaltam, nem szeretném, ha mással is előfordulna valami hasonló

– nyilatkozta a Le Parisiennek.

A para-feniléndiamin (PPD) sok festékben megtalálható, főleg a sötét árnyalatúakban. PPD-t a szabályok szerint maximum két százalékban tartalmazhatnak, a lány egy egyszázalékos erősségűt használt.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik