Élet-Stílus

Egy apa az M1-es autópályán vezette le a szülést

Csak telefonos segítség állt rendelkezésére a törökbálinti Székely Dénesnek, hogy levezesse felesége, Edina szülését, akinek az M1-es autópályán, a dugóban indult be a vajúdása, írja a Bors.

Miután a nőnek csütörtök hajnalban beindultak a fájásai, az apa azonnal autóba ült vele, azonban a dugóban ragadtak, a szülés pedig kezdett beindulni. Az apa ekkor a rendőröktől kért segítséget.

Mint mondta,

hiába szóltam be a 112-re, sajnos rend­őri felvezetést nem tudtak ad­ni. Még nem estem pánikba, megláttam egy rendőri teherautót, fékeztem, és leszólítottam, hogy esetleg nem indítanák-e be a szirénát, szül az asszony mellettem. De azt mondta, nincs ehhez jogosultsága. Így ameddig bírtuk, mentem, de aztán egyszer csak teljesen elpattant a húr.

Amikor már kint volt a baba feje, meg kellett állniuk, az apa ekkor újra hívta a 112-őt, ahol kapcsolták a mentőket, majd telefonon kapott tőlük utasításokat, mit csináljon. A kisfiú végül az első utasülésen született meg.

A mentésirányító, aki segített telefonon keresztül a szülésben, azt mondta, hogy még hasonló helyzetben nem volt, de felkészültségével és higgadtságával hatalmas segítséget nyújtott a gyermek világra hozásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik