Élet-Stílus

X-Faktor: ezért nem adhatott elő Zámbó Jimmy-t a Ricky and the Drunken Sailors

A Ricky and the Drunken Sailors Zámbó Jimmy Még nem veszíthetek című dalát szerette volna feldolgozni az X-Faktorban, de végül nem kaptak rá engedélyt a jogutódoktól. Viszont a Sztárban sztár egy adásában már feldolgoztak egyszer egy Zámbó Jimmy dalt. Miért lehetett az egyik műsorban és miért nem lehetett a másikban?

Zámbó Krisztián jelezte egy Facebook live-ban, hogy ő engedélyt adott, viszont Zámbó Adrián nem, és értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy miért nem lehet feldolgozni apja dalát, viszont miért lehet kifigurázni azt egy másik műsorban. Utóbbira Zámbó Adrián adta meg a választ a videó alatti kommentben – írta a Blikk.

A Sztárban Sztárhoz nem kell engedélyt kérni! Azért nem, mert az engedélykérés olyan esetekben kötelező, amikor a dalt más hangszerelésben adják elő, vagyis feldolgozzák.

Szóval a lényeg, hogy karaokézni bármit lehet magyar műsorokban, viszont a feldolgozni már nem. Az nem derült ki egyébként, hogy Zámbó Adrián miért nem adott engedélyt a dal felhasználására.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik