Élet-Stílus

Egy lakás árát fizette ki egy fiatal férfi, hogy amputálják a lábát

Egy állatorvosról szóló tévéműsorból merített ihletet a húszéves James Bertrand ahhoz, hogy amputáltassa az egyik lábát és egy a csonthoz rögzíthető művégtagot szereltessen a helyére – írja a Daily Mail.

Az angliai Dorsetben élő Bertrand, aki korábban szerepelt a brit Channel 4 tévécsatorna First Dates című realitysorozatában, az egész eddigi életét fájdalomban élte. Jamesnek van egy ikerbátyja Tom, aki egy rendellenesség miatt több vérhez jutott az anyaméhben, mint az öccse. James lábai ezért nem megfelelően fejlődtek és vérrögök keletkeztek bennük, ami miatt a fiú 18 hónapos korában amputálni kellett a bal végtagot.

Tom és James (Fotó: James Bertrand / SWNS)

Azonban a megmaradt jobb láb sem volt egészséges: nem volt benne főartéria, így nem fejlődtek ki az izmai, a lábfejét nem tudta mozgatni és folyamatos fájdalmat érzett. Az orvosa közölte vele, hamarosan ezt a végtagot is amputálni kell majd. Ezért amikor James meglátta az állatorvosos műsorban, hogy egy kutya a csontjához rögzített művégtagot kapott, rögtön az jutott eszébe, ez a megoldás talán neki is megfelelő lenne.

 

Az orvosától megtudta, hogy bár ilyen beavatkozást végeznek már embereken is, rengeteg pénzbe kerül és Ausztráliáig kell utazni hozzá. A srác nem esett kétségbe internetes adománygyűjtésbe kezdett, így sikerült összeszednie 60 ezer fontot (21,6 millió forintot). Ezt kiegészítette 4 ezer font (1,4 millió forint) saját tőkével és májusban elutazott világ túloldalára. Augusztusban tehette meg az első fájdalommentes lépéseit.

James azt mondja, a felépülése annyira hosszú és fájdalmas, hogy sokszor megbánta, hogy belevágott az egészbe. Ma már azonban boldog és tele van tervekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik